Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Timiş: Primarul a retras proiectul de atribuire de terenuri tinerilor

Primarul Nicolae Robu a retras proiectul cu lista terenurilor acordate gratuit de primărie pentru tinerii cu vârsta până la 35 de ani, care trebuia votată în plenul de marţi după-amiaza al Consiliului Local Timişoara, pentru că nu a fost reactualizată, cum cerea instanţa.

Share

Rl online 0 comentarii

05.02.2019 - 19:14

Întrucât comisia primăriei care a întocmit lista a apreciat după propriile criterii data la care tinerii trebuie să aibă 35 de ani, doi dintre solicitanţi au dat în judecată primăria şi au câştigat. În timp ce comisia a apreciat că tinerii trebuie să aibă 35 de ani la primirea terenului, instanţa a hotărât că solicitanţii trebuie să aibă 35 de ani în momentul depunerii cererii.

Primarul Nicolae Robu a cerut de mai multe ori ca lista să fie reactualizată, cu numele tuturor solicitanţilor, întrucât decizia instanţei este valabilă pentru toţi cei care se aflau în respectiva situaţie, chiar dacă nu au apelat la judecată.

"Cred că primăria a interpretat vârsta cum a vrut, iar instanţa spune că s-a greşit. Cred că acum nedreptăţim cu bună ştiinţă nişte persoane care aveau vârsta conformă", a atras atenţia consilierul independent Adrian Orza.

Viceprimarul Farkas Imre a răspuns că "noi, comisia, am considerat că instanţa a dat dreptate celor doi, iar restul nu şi-au mai exprimat intenţia".

Primarul Nicolae Robu a cerut refacerea listei, fără discriminări şi a retras proiectul de pe ordinea de zi.

"Comisia trebuie să includă în listă şi celelalte alte cazuri similare celor care au câştigat în instanţă, dacă există. Trebuie tratate identic toate cazurile. Eu am mai spus-o. Acum înţeleg că situaţia este alta decât am ştiut eu. Când instanţa s-a exprimat favorabil pentru cei doi, comisia trebuia să reactualizeze întreaga listă cu toţi solicitanţii. Dacă avem cazuri de neactualizare, eu retrag proiectul şi comisia trebuie să refacă lista", a concluzionat Nicolae Robu.

Primăria pune la dispoziţie gratuit 128 de loturi într-un nou cartier al Timişoarei, unde tinerii pot să-şi construiască prin ANL case, cu condiţia de a prezenta un credit bancar de 10.000 de euro, cu care să-şi poată începe construcţia.

Comentarii

loading...