Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Teodorovici, despre controalele la spitale: Unii pentru acelaşi serviciu decontează de mai multe ori

Controalele demarate anul trecut la agenţii economici din zona de sănătate au arătat că există situaţii de decontări duble, dar rezultatul final va fi prezentat de ministrul Sănătăţii, a anunţat, miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 27.02.2019 - 13:52

"Anul trecut, am demarat astfel de verificări în comun, Ministerul Finanţelor, Ministerul Sănătăţii. Cred că au fost cinci operatori în această zonă, dacă nu mă înşel. Nu spitale. Sunt cinci agenţi economici în zona aceasta de sănătate. Au fost făcute verificări pentru a vedea dacă sunt decontări duble, decontări de mai multe ori şi din păcate au fost astfel de situaţii. Sunt, din păcate, astfel de practici şi nu fac decât să ducă banii, în loc să lase banii în zona de sănătate şi acolo unde este nevoie, din păcate unii pentru acelaşi serviciu decontează de mai multe ori. Deci s-au descoperit astfel de situaţii şi o să vă dăm public un raport pe fiecare agent economic. O să discut cu doamna ministru Pintea cea mai bună formulă de a-şi prezenta public care a fost rezultatul acestei verificări", a spus Eugen Teodorovici.

Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Sănătăţii au demarat, la finalul anului trecut, controale la cinci operatori privaţi de servicii medicale pentru a verifica decontările de servicii medicale realizate de către aceştia.

"Nu toţi privaţii, dar vor fi controale făcute de Ministerul Finanţelor împreună cu Ministerul Sănătăţii pentru că sunt, se pare, o serie de cheltuieli care se fac probabil altfel decât prevede legea. O să vedeţi exact când facem controlul. Sunt câteva structuri pe care Ministerul Sănătăţii le-a indicat. Sunt din zona privată. O să vedeţi exact care sunt şi concluziile controlului care este în derulare", a spus atunci Eugen Teodorovici.

El a menţionat că sunt agenţi economici privaţi şi se va verifica modul în care sunt decontaţi banii de la Casa de Sănătate.

"Se pare că sunt dublări de decontări de cheltuieli în această zonă. Pentru acelaşi tip de intervenţii medicale se plătesc de mai multe ori aceste activităţi şi de către privat şi de către Casa de Sănătate. Deja avem o mare problemă dacă lucrurile sunt în acest fel", a afirmat Teodorovici, prezent la o dezbatere despre parteneriatul public-privat în Sănătate organizată de DC Media Group.

Potrivit ministrului de Finanţe este "imoral şi ilegal" ca o companie să taxeze şi pacientul şi să deconteze serviciul prestat şi de la Casa de Sănătate. Eugen Teodorovici a precizat că sancţiunile vor fi cele pe care le prevede legea.

Comentarii

loading...