Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tarcea: Când am descoperit că la Înalta Curte există un protocol, a căzut cerul pe mine

Preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a declarat luni seara că ''a căzut cerul'' pe ea în momentul în care a descoperit existenţa unui protocol la Instanţa supremă, însă a ''respirat uşurată'' când a văzut că era vorba de un protocol din anul 2009.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 25.02.2019 - 21:33

Prezentă luni seara la Antena 3, Cristina Tarcea a vorbit despre protocolul încheiat în anul 2009 de Instanţa supremă cu SRI.

"În momentul în care am descoperit că la Înalta Curte există un protocol a căzut cerul pe mine. La orice mă aşteptam, numai la asta nu. Am respirat într-un fel uşurată când am văzut că este din 2009. Despre el nu vă pot spune prea multe, pentru că, aşa cum ştiţi, există o sesizare penală, există probabil în desfăşurare o urmărire penală şi până nu aflăm ce este cu el, este semnat, nu este semnat, e falsă, nu e falsă semnătura, nu putem specula pe tema asta şi nici nu putem specula asupra efectelor, pentru că, în funcţie de soluţia care se va da în materie penală, urmează a se aprecia şi cu privire la efectele acestora", a afirmat Tarcea, citează Agerpres.

Tarcea a mai spus că judecătorii aşteaptă motivarea deciziei luate de Curtea Constituţională în legătură cu protocoalele.

"Recent, Curtea Constituţională a dat o decizie tot pe conflict de constituţionalitate. Este vorba de protocolul încheiat în 2016 între Parchetul General şi SRI. (...) Trebuie să aşteptăm motivarea deciziei Curţii Constituţionale şi pentru protocolul din 2009 şi pentru protocolul din 2016, pentru că în funcţie de motivare şi de rezolvarea unor probleme de drept, pe care o va da Curtea Constituţională, vom şti şi noi în instanţă ce să facem. Se pune problema nulităţilor, dacă sau nu intervine nulitatea, ce fel de nulitate: este relativă, este absolută", a adăugat şefa Instanţei supreme.

Comentarii

loading...