19.3 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăȘtirile zileiTânără bolnavă cu HIV, obligată să se prostitueze

Tânără bolnavă cu HIV, obligată să se prostitueze

“În cauză s-a stabilit că, în perioada decembrie 2019 – martie 2020, prin ameninţare, şantaj şi umilire, inculpaţii (…) au determinat o victimă de sex feminin, în vârstă de 23 de ani, să se prostitueze în diferite locaţii de pe raza judeţului Sălaj, deşi aceasta este diagnosticată ca fiind purtătoare a virusului HIV”, informează un comunicat al DIICOT transmis, luni, Agerpres.

Potrivit anchetatorilor, inculpaţii deţineau controlul total asupra persoanei vătămate şi o tratau ca pe un sclav aducător de profit, însuşindu-şi nu numai banii câştigaţi de aceasta din prostituţie, dar şi limitându-i posibilitatea de mişcare.

“Pentru a o umili şi a-i demonstra autoritatea pe care o deţin asupra sa, unul dintre inculpaţi i-a cerut victimei să iasă din casă şi să stea în frig dezbrăcată, pe timp de noapte şi iarnă, sub ameninţarea unor agresiuni sexuale îndreptate împotriva copiilor victimei”, arată sursa citată.

Tânăra a fost astfel obligată să întreţină relaţii sexuale cu diferite persoane, în schimbul unor sume de bani negociate de la caz la caz cu clientul, cuprinse între 150 lei şi 200 lei pentru o oră, iar în situaţia deplasării la domiciliul clientului de 300 de lei plus transportul cu taxiul, tarif stabilit de către inculpaţi.

Din actele medicale existente la dosarul cauzei rezultă că victima este înregistrată ca fiind diagnosticată cu virusul HIV din 18.05.2018 şi până în prezent aceasta nu a respectat indicaţiile medicale de dispensarizare şi tratament şi a pus în pericol sănătatea a numeroase persoane prin întreţinerea de relaţii sexuale neprotejate cu acestea.

Cele mai citite

Curtea Constituțională discută sesizarea privind comasarea alegerilor

Curtea Constituţională a României (CCR) dezbate, astăzi, sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în legătură OUG privind organizarea alegerilor din 9 iunie.Este...

Acuzații de corupție și abuz de putere

În mijlocul agitației din campania electorală din comuna Vernești, se întețește lupta pentru adevăr între cei care aspiră la putere și cei care...

Ministrul Agriculturii: Asigurarea unui buget consistent este esențial pentru viitoarea PAC

Asigurarea unui buget consistent pentru plăţile directe, prin care să se acorde acelaşi nivel al plăţilor pentru toţi fermierii din Uniunea Europeană, este esenţială...
Ultima oră
Pe aceeași temă