Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Surpriză pentru elevi la proba de matematică de la Evaluarea Națională. Ce vor primi azi elevii

Ministerul Educației și Cercetării a emis ieri un document pe care deja l-a înaintat comisiilor de la Evaluarea Națională. Decizia îi vizează pe toți elevii care vor susține proba de matematică.

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 17.06.2020 - 09:08

Documentul semnat de Daniela Elisabeta Bogdan, director general, și contra-semnat de Luminița Barcari, secretar de stat în Ministerul Educației și Cercetării, precizează modalitatea în care se vor afișa rezultatele finale ale examenului de Evaluare Națională.

„Comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen vor informa candidații că rezultatele vor fi afișate anonim. Codul individual al fiecărui candidat generat de aplicația informatică EvNat corespunde numelui și prenumelui. Codurile vor fi distribuite candidaților în cursul zilei de 17 iunie, în momentul predării lucrării scrise.”, s-a transmis în teritoriu.

Elevii care vor susține proba de matematică de la Evaluarea Națională vor primi codul atunci când lucrarea va fi predată iar acesta trebuie păstrat în vederea verificării ulterioare a notelor obținute la cele două probe.

Dacă până acum pe listele afișate la școli ori pe site-ul dedicat apăreau în dreptul notelor numele și prenumele candidaților, în acest an la afișarea rezultatelor vor fi trecute doar codurile individuale așa încât nicio persoană nu va fi putea afla ce notă a luat un anumit candidat.

Măsura vine ca urmare a solicitării de respectare a normelor privind protecției datelor cu caracter personal și, cel mai probabil, dacă se va aplica la Evaluarea Națională ea va fi folosită și pentru examenul de Bacalaureat. Rezultatele finale ale examenului de la Evaluarea Națională vor fi anunțate pe 27 iunie.

Comentarii

loading...