Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă

Spitalul Județean Suceava a fost militarizat și va fi condus de un colonel

Spitalul Județean Suceava va fi condus de colonelul medic Derioiu, provenit din Ministerul Apărării Naționale.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 02.04.2020 - 20:14

Viorel Seredenciuc, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, a anunțat, joi după-amiază, că la conducerea Spitalului Județean a fost numit colonelul medic Derioiu, detașat în acest scop de la spitalul militar din Brașov, care aparține Ministerului Apărării Naționale.

"Nu avem conducere de armată, de stare de război, avem conducere de medici militari", a explicat Viorel Seredenciuc.

"Este corect, este oportun și este necesar să se introducă proceduri militare", a susținut, pe de altă parte, într-o declarație televizată, președintele Klaus Iohannis. 

Spitalul Județean Suceava este unitatea medicală din România unde s-au consemnat cele mai multe decese de coronavirus și cele mai multe contaminări, inclusiv în rândurile personalului medical.

Decizia de a numi un colonel la conducerea acestui spital a fost luată cu prilejul vizitei la Suceava a noului secretar de stat Ionel Paul Oprea, de la Ministerul Sănătății, care este, și el, general medic provenit din MApN.

Colonelul dr. Daniel Ionuţ Derioiu este medic primar de medicină de familie şi are atestat în medicina de urgenţă. El îl înlocuieşte la conducerea Spitalului Județean Suceava pe medicul civil Florin Filip, care a demisionat miercuri seară.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al MApN, col. Constantin Spînu, a anunțat, joi seară, că militari dintr-un batalion CBRN (Chimic-Biologic-Radiologic-Nuclear) vor ajunge în Municipiul Suceava și vor executa operațiuni de decontaminare atât în zona exterioară a Spitalului Județean cât și pe străzile orașului.

Comentarii