13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiŞoferul fugar, spre care au tras poliţiştii, glonţul lovind o femeie în...

Şoferul fugar, spre care au tras poliţiştii, glonţul lovind o femeie în cap, reţinut

Potrivit Poliţiei Mureş, şoferul urmărit în trafic de poliţiştii care au încercat să îl oprească cu focuri de armă, iar un glonţ a ricoşat lovind în cap o femeie, a fost reţinut.

„Urmare a evenimentului din data de 8 februarie, când un poliţist din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Brâncoveneşti a efectuat foc de armă asupra unui autoturism, în urma căruia un glonţ ar fi ricoşat şi ar fi lovit în zona capului o femeie, de 59 de ani, din localitatea Aluniş, (…) Parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin a dispus faţă de un tânăr, de 20 ani, din localitatea Răstoliţa, bănuit de comiterea a două infracţiuni de ultraj, măsura preventivă a reţinerii, pentru 24 de ore”, a transmis, luni, Poliţia Mureş.

Femeia din Reghin a fost împuşcată în cap, vineri seara, în timp ce mergea pe stradă, în localitatea Aluniş, după ce poliţiştii au făcut uz de armă pentru a prinde un şofer pe care l-au urmărit din Reghin.

Poliţia Mureş a transmis că a fost folosit armamentul din dotare, întrucât autoturismul urmărit rula cu viteză foarte mare înspre poliţişti.

De asemenea, şoferul fugar a pus în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.

După incident, femeia a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Mureş şi apoi a fost transferată la Spitalul Clinic Judeţean Cluj – Clinica de Neurochirurgie, pentru acordarea de îngrijiri medicale. A fost operată sâmbătă dimineaţa, s-a reuşit extragerea glonţului, după care s-a decis menţinerea ei în comă indusă, intubată, ventilată mecanic.

Duminică dimineaţa, starea femeii era „lent favorabilă”, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Cluj-Napoca, medicii urmând să o trezească treptat din coma indusă.

Poliţia Mureş a deschis şi o anchetă internă pentru a stabili dacă poliţiştii din Reghin au folosit legal armamentul sau dacă sunt vinovaţi de vătămare corporală din culpă

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă