Şoferul fugar, spre care au tras poliţiştii, glonţul lovind o femeie în cap, reţinut

Şoferul urmărit în trafic, în judeţul Mureş, spre care au tras poliţiştii focuri de armă, iar un glonţ a lovit o femeie, a fost reţinut, luni, acesta fiind acuzat de ultraj, transmite Mediafax.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.02.2019 - 18:50

Potrivit Poliţiei Mureş, şoferul urmărit în trafic de poliţiştii care au încercat să îl oprească cu focuri de armă, iar un glonţ a ricoşat lovind în cap o femeie, a fost reţinut.

„Urmare a evenimentului din data de 8 februarie, când un poliţist din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Brâncoveneşti a efectuat foc de armă asupra unui autoturism, în urma căruia un glonţ ar fi ricoşat şi ar fi lovit în zona capului o femeie, de 59 de ani, din localitatea Aluniş, (…) Parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin a dispus faţă de un tânăr, de 20 ani, din localitatea Răstoliţa, bănuit de comiterea a două infracţiuni de ultraj, măsura preventivă a reţinerii, pentru 24 de ore”, a transmis, luni, Poliţia Mureş.

Femeia din Reghin a fost împuşcată în cap, vineri seara, în timp ce mergea pe stradă, în localitatea Aluniş, după ce poliţiştii au făcut uz de armă pentru a prinde un şofer pe care l-au urmărit din Reghin.

Poliţia Mureş a transmis că a fost folosit armamentul din dotare, întrucât autoturismul urmărit rula cu viteză foarte mare înspre poliţişti.

De asemenea, şoferul fugar a pus în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.

După incident, femeia a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Mureş şi apoi a fost transferată la Spitalul Clinic Judeţean Cluj – Clinica de Neurochirurgie, pentru acordarea de îngrijiri medicale. A fost operată sâmbătă dimineaţa, s-a reuşit extragerea glonţului, după care s-a decis menţinerea ei în comă indusă, intubată, ventilată mecanic.

Duminică dimineaţa, starea femeii era „lent favorabilă”, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Cluj-Napoca, medicii urmând să o trezească treptat din coma indusă.

Poliţia Mureş a deschis şi o anchetă internă pentru a stabili dacă poliţiştii din Reghin au folosit legal armamentul sau dacă sunt vinovaţi de vătămare corporală din culpă

Comentarii