VIDEO: Situație critică la „Matei Balș”: pacienți cu Covid-19, tratați pe holuri

Capacitatea de tratare a bolnavilor infectați cu Covid-19 la Institutul „Matei Balș” din București este depășită iar cadrele medicale au ajuns să trateze pe holuri pacienții care nu mai au loc în saloanele unității medicale.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 25.11.2020 - 10:08

Pacienți conectați la butelia de oxigen, bolnavi pe paturi de campanie amplasate pe holuri și chiar un pat de Terapie Intensivă în afara secției, așa arată în imagini situația la Institutul „Matei Balș” din București, sufocat de numărul mare de persoane infectate cu Covid-19.

Fotografii și scurte filmulețe au fost postate pe Facebook de unul dintre cei internați, ca semnal de alarmă în ceea ce privește iminenta intrare în colaps a sistemului sanitar dacă numărul de infectări continuă să crească.

„Cam așa arată holurile spitalului Matei Balș cu bolnavi de Covid, este înspăimântător, nu mai au pe unde să îi așeze, pacienții stau pe scaune la oxigen, sunt internați pe paturi de campanie. Terapia intensivă s-a mutat pe holuri. Nici nu vreau să vă spun ce muncă duc medicii, de dimineață nu i-am văzut să bea un pahar de apă. Oameni buni trebuie să înțelegem că sistemul sanitar nu mai are cum să facă față, cât de curând intră în colaps, dacă nu e deja.”, a scris Constantin Vasile Ifteme.

Situația în București este gravă, în mod constant sunt 1.500 pacienți infectați cu Covid-19 iar unul din cinci bolnavi are nevoie ulterior de oxigen pentru a putea respira iar cei care manifestă forme severe cu greu găsesc un loc la Terapie Intensivă pentru a primi tratamentul care să le poată salva viața.

Comentarii