Consiliul Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti a analizat situaţia lectorului universitar doctor Aurel-Jean Andrei, condamnat la o pedeapsă cu suspendare în Dosarul nr. 6536/2/2008 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
„În urma dezbaterilor care au avut loc cu acest prilej, Consiliul Facultăţii a constatat că, potrivit legii şi Cartei universitare, competenţele în legătură cu o eventuală procedură disciplinară sau având ca obiect o abatere de la etica universitară a unui cadru didactic aparţin Universităţii din Bucureşti, în calitate de angajator”, au precizat reprezentanţii Facultăţii de Drept.
De asemenea, Universitatea Bucureşti a transmis un punct de vedere în legătură cu această situaţie, menţionând că a fost sesizată Comisia de Etică pentru a analiza acest caz.
„Universitatea din Bucureşti a luat act de poziţia Facultăţii de Drept în ceea ce priveşte situaţia domnului lector univ. dr. Aurel-Jean Andrei, condamnat la o pedeapsă cu suspendare în Dosarul nr. 6536/2/2008 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Precizăm că Senatul Universităţii din Bucureşti va lua în discuţie cazul mai sus indicat. Nu în ultimul rând, menţionăm că a fost sesizată Comisia de Etică din cadrul universităţii, în măsură să analizeze şi să soluţioneze abaterile de la etica universitară”, a precizat Universitatea Bucureşti.
Aurel-Jean Andrei, în calitate de notar public, a primit o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul retrocedărilor de terenuri din Mamaia, decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fiind definitivă. În acest dosar, peste 30 de persoane au primit condamnări, printre acestea fostul primar al Constanţei Radu Mazăre – 9 ani de închisoare, Nicuşor Constantinescu şi Cristian Borcea – câte cinci ani de închisoare.