12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiSe reiau lucrările de la Pasajul Doamna Ghica

Se reiau lucrările de la Pasajul Doamna Ghica

Lucrările la pasajul din rondul de la Doamna Ghica, au fost reluate vineri. Primarul Bucureștiului declară că sunt bani pentru finalizarea lucrării.

Luni de zile nu a fost picior de muncitor pe șantierul pasajului Doamna Ghica. Acum autoritățile spun că au găsit fondurile necesare pentru ca lucrarea să continue.

„Ne concentrăm toate eforturile pentru a debloca situația rutieră la sol, pentru a reda o anumită normalitate traficului din zonă, care este extrem de dificil pentru locuitori. Ne-am angajat ca până la începerea școlii, în septembrie, vom putea circula pe toate bretelele de acces din jurul podului”, a declarat Cristian Hiver, director general al Trustului de Clădiri Metropolitane București.

„Procedura de achiziție a tablierului metalic a fost declanșată. O să-l avem în primăvara anului viitor și la sfârșitul anului viitor o să avem întreaga lucrare terminată. La sfârșitul anului 2022, o să fie două benzi pe sens, fără linie de tramvai, însă structura podului permite atașarea unei linii de tramvai”, a precizat Nicușor Dan, primarul general al Capitalei. 

Vechea administrație, învinuită pentru întârzieri

Pentru lunile pierdute, primarul Capitalei dă vina pe fosta administrație.

„Fosta administrație știa din 2019 că o să urmeze un blocaj financiar și totuși s-a lansat în aventura asta. La momentul în care s-au blocat conturile și deci, implicit, șantierul, lucrările erau la 48 la sută executate și 37 la sută plătite. Între timp, am reușit să deblocăm conturile și am plătit restul de bani către antreprenor”, a spus Nicușor Dan.

Ca să se reia lucrul la pasajul din rondul de la Doamna Ghica, Primăria Capitalei și cea a Sectorului 2 au alocat 140 de milioane de lei.

Locuitorii din zonă sunt exasperați
Locuitorii din zonă spun că trăiesc un coșmar de la începerea lucrărilor, în 2019.

„Mizerie, praf…totul foarte greu…foarte greu de suportat”, spune o doamnă. 

– Spun că îl termină până la finalul anului viitor. Credeți?

– Nu cred. Uitați-vă cum muncesc. Păi ăsta este ritm de lucru? constată o șoferiță.

„Eu dacă vreau să mă duc în parc acum, trebuie să o iau pe stradă, pe unde merg mașinile, cu copiii, pentru că nu am pe unde să trec. Este groaznic. Cred că nici în 5 ani nu termină aici”, se plânge o mamă cu copii mici.

Rondul de la Doamna Ghica este unul dintre din cele mai aglomerate zone din oraș. Pasajul care se va înălța peste sensul giratoriu și care va avea o lungime totală de un kilometru ar trebui să fluidizeze traficul. Cu ajutorul lui, toate maşinile care vin dinspre Pipera sau autostrada București-Ploiești vor putea trece peste sensul giratoriu şi vor avea astfel acces lejer spre zona Pantelimon.

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă