Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: INQUAM PHOTOS

Scenariu apocaliptic: autoritățile iau în calcul o rată de infectare zilnică de 7.000 cazuri

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătății, spune că este posibil ca în maxim două săptămâni, dacă trendul de infectare cu Covid-19 se menține, România să atingă 7.000 cazuri noi în fiecare zi.

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 11.10.2020 - 10:08

Previziunile autorităților sunt sumbre după explozia de cazuri de Covid-19 din ultimele 14 zile din România. Cu o transmitere comunitară accentuată, dacă ritmul de infectare se menține, nu este exclus ca în 10 – 14 zile în fiecare zi în țara noastră peste 7.000 români să afle că au Covid-19, este de părere Raed Arafat.

„Dacă nu se va rezolva problema răspândirii şi va continua în acelaşi trend, este posibil să ajungem acolo. Dacă măsurile care se iau au un impact, atunci este posibil să vedem o încetinire.”, a spus Raed Arafat la Antena 3, atunci când a fost întrebat dacă în următoarele două săptămâni se poate ajunge chiar și la 7.000 infectări pe zi.

În opinia secretarului de stat din Ministerul Sănătății, această evoluție nedorită va pune presiune teribilă pe capacitatea secțiilor de Terapie Intensivă din spitalele din țară pentru a-i trata pe bolnavii infectați aflați în stare gravă.

„Ocuparea paturilor ATI va creşte, cu cât numărul cazurilor va creşte. E un procent care automat va ajunge în rândul cazurilor de terapie intensivă. Cazurile care nu necesită intubaţie, ventilaţie, pot fi monitorizate în alte secţii, eliberând locuri şi lăsând bonavii care sunt mai uşor acasă.”, a adăugat Raed Arafat.

Potrivit cifrelor oficiale, în România sunt disponibile în acest moment 1.100 paturi la Terapie Intensivă iar sâmbătă la prânz 629 dintre ele erau ocupate cu bolnavi infectați cu Covid-19.

Comentarii