Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SANITAS: Continuăm protestul până când autoritățile vor pricepe că așa nu se mai poate

Federația Sanitas a anunțat printr-o postare pe Facebook că nu renunță la acțiunile de protest începute în urmă cu două săptămâni.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 20.10.2020 - 15:13

„Continuăm protestul până când autoritățile vor pricepe că AȘA NU SE MAI POATE!”, este mesajul postat pe pagina de socializare a Federației Sanitas.

Reprezentanții cadrelor medicale trec în revistă cazurile de infectare și deces în rândul medicilor, asistenților și personalului auxiliar din ultima săptămână din unitățile medicale din țară.

Este vorba de 14 angajați de la Spitalul Floreasca din Capitală, 19 cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență Călărași, 12 cadre medicale de la Spitalul Municipal Cluj-Napoca, 19 de la Spitalul Județean Târgu Mureș și 10 medici și asistenți de la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Din nefericire, în afara celor 25 cadre medicale infectate, Spitalul Municipal Fetești, spital suport Covid-19, a înregistrat și un deces, dr. Mioara Neagu, medic coordonator al Compartimentului Primiri Urgențe, fac un bilanț cei de la Federația Sanitas, sindicaliști care are au adăugat: ”Dacă sistemul de sănătate cade, credeţi că vreun politician va schimba biroul cu combinezonul?”

Federația Sanitas a declanșat în 7 octombrie un protest cu ocazia Zilei Mondiale a Muncii Decente sub forma unui greve japoneze și solicită, printre altele, securitate în timpul serviciului, remunerație corectă și participare activă la luarea deciziilor.

Comentarii