Saint-Gobain se implică alături de asociaţia Habitat for Humanity România în construcţia centrului comunitar de la Buftea

Saint-Gobain și Habitat for Humanity România construiesc un centru comunitar

Saint-Gobain continuă parteneriatul cu asociaţia Habitat for Humanity România pentru construcţia centrului comunitar eficient energetic de la Buftea, destinat copiilor defavorizați din comunitatea locală.

Share

Ion Diamandi 0 comentarii

Actualizat: 08.07.2019 - 18:20

 

Peste 40 de voluntari Saint-Gobain au fost prezenți vineri, 5 iulie, pe şantierul faptelor bune, implicându-se activ în realizarea proiectului. Totodată, Saint-Gobain România a furnizat materialele de construcţie din gamele ISOVER, Rigips şi Weber necesare acestui proiect, al cărui scop principal este prevenirea absenteismului școlar și îmbunătățirea performanței școlare a beneficiarilor.

 

Construcţia centrului comunitar a început în 2017 şi se va finaliza până la sfârşitul acestui an, peste 200 de copii din familii vulnerabile urmând să beneficieze de educație de calitate, hrană, consiliere vocaţională şi psihologică. Pe lângă sprijin social și educațional, proiectul este menit să încurajeze comunitatea locală să se implice în activitățile centrului. 

“Parteneriatul cu Habitat for Humanity România a devenit deja o tradiţie pentru noi, colaborarea noastră debutând încă din 2007 şi consolidându-se considerabil de-a lungul anilor. Fie că vorbim despre Casa Mihail, proiectul de la Vizureşti sau despre acest centru comunitar de la Buftea, în Habitat for Humanity am găsit întotdeauna un partener de încredere, alături de care putem sprijini dezvoltarea comunităţilor locale, în acord cu viziunea şi valorile Fundaţiei Saint-Gobain”, a declarat Ovidiu Păscuţiu, Director General al Grupului Saint-Gobain în România.

 Ovidiu Păscuţiu

„Ne dorim ca centrul comunitar pe care îl construim în Buftea să aibă un impact profund asupra vieții comunității defavorizate, să îi ajute pe copii să meargă cu plăcere la școală, să obțină note mai bune și să se dezvolte intelectual și emoțional. Totodată, ne bucurăm pentru parteneriatul nostru trainic, atât Fundația Saint-Gobain cât și organizația Habitat for Humanity împărtășind aceleași valori de implicare socială”, spune Roberto Pătrășcoiu, Director Național Habitat for Humanity România. 

Prin intermediul Fundaţiei Saint-Gobain Initiatives, înfiinţată în anul 2008, Grupul se implică activ în proiecte de responsabilitate socială, aliniate strategiei sale: integrarea tinerilor în mediul profesional; construirea, reamenajarea sau renovarea de locuinţe sociale în scopuri de interes general, cu accent pe eficienţă energetică şi protecţia mediului înconjurător.

 

Comentarii