12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiRomânii fug de canicula arzătoare la munte

Românii fug de canicula arzătoare la munte

Aglomerație duminică pe DN 1 Braşov – Ploieşti. Românii fug la munte din cauza caniculei. Poliţiştii recomandă rute alternative și atenție la drum.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la ora transmiterii ştirii, se înregistrează valori ridicate de trafic pe DN 1 Braşov-Ploieşti.

Astfel, la Comarnic traficul este intens pe sensul de mers Bucureşti către Braşov, fiind formată coloană în mişcare de la km. 101 (loc. Nistoreşti) până la km. 106. În Buşteni, pe sensul de mers Ploieşti către Braşov este înregistrată coloană în mişcare de la km. 128 (loc. Poiana Ţapului) până la km.131 (loc.Buşteni), iar pe celălalt sens, aglomeraţia începe de la km 138 (staţiunea Predeal) până la km. 131 (staţiunea Buşteni).

Poliţiştii acţionează pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor staţiunilor montane de pe Valea Prahovei.

De asemenea, începând cu ora 12.45, au fost instituite dipozitive de îndrumare şi informare a şoferilor cu privire la optarea pentru rutele alternative, în localităţile Dârste (DN1/DN 1A), Predeal (DN1/DN 73A) şi Râşnov (DN 73/DN 73 A).

Astfel, pentru DN 1 Braşov – Ploieşti – Bucureşti, pot fi folosite ca alternative, pentru deplasarea autoturismelor, următoarele artere rutiere: DN 1A Braşov – Cheia – Ploieşti – Autostrada A3 – Bucureşti; DN 73 Râşnov – Câmpulung – Piteşti – A1 – Bucureşti; DN 73 Râşnov – Câmpulung – DN 72A – Târgovişte – DN 71 – Bucureşti sau DN 71 Sinaia – Târgovişte – Bucureşti.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să manifeste prudenţă la volan, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare şi să crească distanţa de siguranţă între vehicule.

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Trafic de droguri la Satu Mare. Trei persoane au fost reținute

La data de 22.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare au decis reținerea a...

SAMEDAY anunță intenția de preluare a companiei de curierat Sprinter din Ungaria

Ca parte a strategiei de extindere a infrastructurii de livrare din regiune, SAMEDAY, compania care a introdus livrarea în easybox în piața din România,...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...
Ultima oră
Pe aceeași temă