România și alte șase state, declarație comună de susținere a Maiei Sandu

România, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia și Slovacia au transmis public printr-o declarație comună că o susțin pe Maia Sandu, președintele Republicii Moldova.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 24.12.2020 - 10:55

„Noi, Preşedinţii României, Cehiei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Poloniei şi Slovaciei, o felicităm pe doamna Maia Sandu cu prilejul învestirii sale ca Preşedinte al Republicii Moldova. Maia Sandu a primit un mandat ferm de la cetăţenii Republicii Moldova, care aşteaptă schimbări, o agendă de reforme mai ambiţioasă, democraţie şi legături mai strânse cu Uniunea Europeană.

În acest sens, ne exprimăm sprijinul nostru deplin pentru Maia Sandu şi eforturile sale de a consolida implementarea reformelor, pe baza valorilor democratice, libertăţilor fundamentale şi a statului de drept. O susţinem pe doamna Preşedinte Maia Sandu în demersurile sale de a dezvolta în Republica Moldova un sistem democratic funcţional, care să reflecte voinţa cetăţenilor Republicii Moldova.”, se arată în declarația comună a celor șapte președinți.

Șefii statelor semnatare își anunță sprijinul ferm pentru susținerea independenței, suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova și salută drumul democratic luat spre Uniunea Europeană după alegerea Maiei Sandu în funcția de președinte.

Comentarii