Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Risc mare de avalanşă în Carpaţii Meridionali, la peste 1.800 de metri

Meteorologii avertizează că se menţine riscul mare de producere de avalanşe la peste 1.800 de metri altitudine în Carpaţii Meridionali, potrivit unui buletin informativ remis luni, de către Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.02.2019 - 16:41

În munţii Făgăraş este risc de gradul patru, pe o scară de la unu la cinci, de avalanşe în zona turistică Bâlea, la peste 1.800 de metri. Aici se înregistrează cel mai mare strat de zăpadă din ţară, la Bâlea Lac, de 2,2 metri. Potrivit meteorologilor, temperatura din ultimele două zile, de la Bâlea Lac, a fost cu aproape zece grade, mai mare decât normalul perioadei. Accesul la Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina, când condiţiile meteo sunt bune. Şoferii pot ajunge pe şosea doar până la Bâlea Cascadă, de unde Transfăgărăşanul este închis până la Bâlea Lac.

Şi în munţii Bucegi este risc mare, de gradul patru, de avalanşe la peste 1.800 de metri, din cauza vremii calde.

Tot din cauza temperaturilor ridicate este risc mare de avalanşe şi la peste 1.800 de metri, în masivele Ţarcu-Godeanu şi Parâng-Şureanu, potrivit sursei citate.

În aceste masive muntoase, la altitudini sub 1.800 de metri, riscul este de gradul trei.

Comentarii

loading...