”STENOGRAME. Cocoş l-a invitat pe Blejnar la Paris”, titrează Jurnalul Naţional în ediţia electronică de vineri: ”Stenogramele din dosarul Motorina arată cum Dorin Cocoş l-a invitat pe fostul şef al ANAF la Paris. Invitaţia a fost făcută la 21 septembrie 2010 într-o discuţie telefonică dintre cei doi. În stenograma de la dosar, bărbatul care îl sună pe Blejnar nu este identificat, numărul apelantului fiind atribuit firmei Clamari Impex SRL care îi aparţine lui Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea.”
Evenimentul Zilei dezvăluie cine este ”Puiu Popoviciu, demolatorul din Kiseleff 39″. Potrivit publicaţiei, Restaurantul Casei Regale din Kiseleff a fost demolat de Gabriel Aurel ”Puiu” Popoviciu, iar mai multe terenuri din Kiseleff au fost înstrăinate şi demolate ilegal de Popoviciu.
”În bătălia pentru terenuri în cea mai elitistă zonă a Capitalei, Şoseaua Kiseleff, se pomeneşte, adeseori, numele lui Gabriel Aurel „Puiu” Popoviciu. Unul din terenurile vizate de acesta: suprafaţa de aproape 4.000 de metri pătraţi pe care s-a aflat fostul Restaurant al Casei Regale „Flora”, demolat în 2010. Din păcate, pentru importanţa istorică a imobilului, abia anul acesta, pe 8 octombrie, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că aprobarea de demolare a imobilului de la numărul 39, emisă de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, este ilegală”, arată Evenimentul Zilei.
Din Adevărul aflăm că elevilor români de peste Nistru li s-a oferit câştig de cauză în procesul intentat Federaţiei Ruse privind dreptul de a învăţa în şcoli în limba română.
”Copiii români de peste Nistru care au învins Federaţia Rusă. CEDO le-a acordat despăgubiri de un milion de euro”, anunţă Adevărul.
”Marea Cameră a CEDO a stabilit că Federaţia Rusă este pe deplin responsabilă pentru încălcarea drepturilor omului în Transnistria, teritoriu pe care îl controlează militar, politic şi economic. Curtea de la Strasbourg a declarat guvernul rus vinovat pentru închiderea, în 2002 şi 2004, a şcolilor cu predare în limba română şi cu scriere în grafie latină din localităţile Tighina, Grigoriopol şi Râbniţa. CEDO a dispus ca guvernul de la Kremlin să plătească 1,02 milioane de euro victimelor – mai exact câte 6.000 de euro pentru fiecare dintre cei 170 de reclamanţi”, explică Adevărul.
Dintr-o analiză a Ziarului Financiar aflăm cu ”Cât ar fi crescut economia şi salariile dacă reuşeam să luăm măcar jumătate din banii UE”.
”Între 2 – 3 miliarde de euro ar fi fost valoarea veniturilor încasate în plus la bugetul de stat, în ultimii cinci ani, din taxele, impozitele şi contribuţiile sociale plătite pentru angajaţii care lucrează în proiecte europene, dacă România ar fi reuşit să atragă 50% din fondurile structurale nerambursabile”, informeză Ziarul Financiar.