Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Republica Moldova: Liberalii cer excluderea socialiştilor din cursa electorală

Partidul Liberal (PLM) din Republica Moldova a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) o contestaţie prin care cere instituţiei anularea deciziei privind înregistrarea PSRM în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, informează luni Radio Chişinău.

Share

Rl online 0 comentarii

28.01.2019 - 18:46

Astfel, liberalii susţin că socialiştii promovează, prin programul lor electoral, ura în societate pe criterii etnice, atentează la libertatea de conştiinţă, la voinţa politică a cetăţenilor şi militează împotriva pluralismului politic, subminând astfel drepturile garantate de Constituţia Republicii Moldova.

Potrivit contestaţiei depuse, Partidul Liberal a lansat aceste acuzaţii la adresa PSRM după ce a analizat materialele cu caracter de agitaţie electorală ale acestui partid, în care se vorbeşte despre interzicerea partidelor care militează pentru unirea Republicii Moldova cu România şi despre interzicerea Istoriei Românilor în şcoli.

PSRM nu a comentat, deocamdată, acuzaţiile Partidului Liberal.

Vineri, 25 ianuarie, a fost dat startul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 24 februarie din Republica Moldova. În total 15 formaţiuni politice ar urma să figureze pe buletinele de vot.

Comentarii