Rafila: Programul redus pentru magazinele de strictă necesitate, o măsură stupidă

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat joi că reducerea programului de funcţionare a magazinelor de primă necesitate este o "măsură stupidă" şi ar trebui ridicată imediat.

Share

Romania libera 0 comentarii

01.04.2021 - 19:07

„Sigur că restricţii stupide, cum ar fi un program redus la magazinele de primă necesitate, trebuie ridicate imediat. Mă întreb de ce au fost introduse aceste măsuri, dar sigur că alte tipuri de măsuri, cum ar fi utilizarea măştii sau vaccinarea, în mod evident le susţin pentru că ele ne pot conduce către un rezultat favorabil. (...) Închiderea magazinelor la ora 18,00 este total absurdă, asta duce la creşterea riscului de răspândire a infecţiei. Puteţi să experimentaţi, să vedeţi că înghesuiala pe care o regăsim în magazinele alimentare între ora 5,00 şi 6,00 duce la favorizarea transmiterii infecţiei, nicidecum la limitarea transmiterii ei", a spus Rafila într-o conferinţă de presă.

Rafila a menţionat că restricţiile trebuie ridicate treptat, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice dar şi în funcţie de anumite simulări.

Comentarii