Raed Arafat: „Vor începe controale serioase la terase”

Autoritățile anunță controale aspre la terasele redeschise dar și în magazinele mari care au obligația de a verifica temperatura clienților la intrare și a refuza accesul persoanelor cu temperaturi mai mari de 37,3 grade.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 21.06.2020 - 13:48

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, vede ca soluție în lupta cu înmulțirea cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 o toleranță „zero” față de cei care nu respectă distanțarea socială, purtarea măștii în spațiile publice închise ori pătrunderea în marile magazine cu temperatură mai mare decât limita maximă stabilită.

„Îmi pare rău să o zic, dar vor înceape controale foarte serioase. Ştiu că s-a dispus la nivelul Ministerului, pe linia ordinii publice, să se intensifice controalele la modul serios la terase, la retaileri care trebuie să aibă triaj la intrare, dacă-l fac sau nu. Deci vor începe în această perioadă astfel de controale pentru că nu mai merge, trebuie să fim foarte atenţi la ce se întâmplă.”, a anunțat Raed Arafat la Digi TV.

Șeful Departamentului Național pentru Situații de Urgență se arată îngrijorat de numărul în creștere al îmbolnăvirilor și pune acest lucru pe seama românilor care nu înțeleg să se protejeze dar să-i protejeze și pe cei din jur.

„Din nefericire trendul îmbolnăvirilor este în creștere, s-a ajuns ca 5% dintre cei testați să fie pozitivi la COVID-19. Măsurile de relaxare, ca să funcţioneze, trebuie să aibă măsuri compensatorii.”, a adăugat Raed Arafat. Medicul a atras atenția că în cazul în care numărul de îmbolnăviri continuă să crească în România se poate lua măsura prelungirii cu încă 30 zile a stării de alertă, după expirarea acesteia în data de 15 iulie.

 

Comentarii