12.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăȘtirile zileiRaed Arafat susține că tânărul depistat cu Covid19 este sănătos, dar trebuie...

Raed Arafat susține că tânărul depistat cu Covid19 este sănătos, dar trebuie izolat

Șeful DSU, Raed Arafat, susține că tânărul din Gorj, internat la Institutul Matei Balș din Capitală, care a ieșit negativ la ultimele două teste pentru coronavirus, este sănătos. Cu toate acestea, el nu se poate întoarce încă în familie.

„Este negativ, urmează sa fie externat, dar tocmai asta discutăm că nu se poate întoarce în rândul familiei. Aceasta este izolată și aceștia pot să dezvolte simptome în 14 zile. Trebuie să găsim o soluție pentru el, să rămână într-un loc. Este sănătos, va rămâne la spital sau la Gorj, la un hotel, dar nu în familie”, a spus Raed Arafat, la Digi24, potrivit Știripesurse.ro.

Cel de-al doilea test al tânărului din Gorj, primul pacient confirmat în România cu noul coronavirus, a ieșit negativ sâmbătă. Primul test care a arătat că bărbatul nu mai este purtător al virusului a fost făcut vineri.

Tânărul în vârstă de 25 de ani este internat la Institutul „Matei Balş” din Capitală, după ce a fost depistat, miercuri, pozitiv la testarea pentru virusul Covid-19.

Familia bărbatului este izolată la domiciliu până la împlinirea perioadei de incubaţie a virusului, de 14 zile.

Tânărul din Gorj este unul dintre cei care au intrat în contact cu italianul care a vizitat România şi care a fost confirmat cu noul virus. Acesta, în vârstă de 71 de ani, este monitorizat de medici în Italia.

În România sunt doar trei pacienţi confirmaţi cu Covid-19, iar tânărul din Gorj este unul dintre ei.

Cele mai citite

Ceremonia de finalizare a studiilor: Tradiții și simboluri ale maturității academice

Momentul absolvirii marchează o etapă definitorie în viața oricărui student, fiind punctul culminant al anilor de studiu și dedicare. Este ziua în care tradiția...

Hezbollah: Locuitorii strămutați israelieni se pot întoarce acasă dacă se încheie războiul

Şeful grupării insurgente libaneze Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat luni că locuitorii din nordul Israelului care s-au refugiat în alte zone din ţară...

Curtea Constituțională discută sesizarea privind comasarea alegerilor

Curtea Constituţională a României (CCR) dezbate, astăzi, sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în legătură OUG privind organizarea alegerilor din 9 iunie.Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă