Oficialități în fața primăriei Focșani, 10 iunie 2021, FOTO: Facebook

Proteste la Primăria Focșani. De ce nu și-au primit angajații salariile

Angajații Primăriei Focșani au protestat deoarece salariile au întârziat cu o săptămână. De vină este bugetul local care nu a fost aprobat în Consiliul Local.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

14.06.2021 - 21:28

 Angajații Primăriei au redactat un mesaj prin care explică motivele protestului.

„Faptul ca nu exista un buget local legal și ca nu s- au încasat salariile timp de mai bine de o săptămână, determină incapacitatea personalului din primăria Focșani și din instituții subordonate de a-și asigura traiul.zilnic, de a-și plăti facturile și ratele curente. Situația creata de ambițiile politice ale coaliției majoritare din CL i-a forțat pe funcționarii publici din Primăria Municipiului Focșani să apeleze la o măsură extremă și să iasă în stradă”, scrie în mesajul public al angajaților Primăriei Focșani.

Protestatarii le-au răspuns și politicienilor de la PNL și USR PLUS care au spus că în Primăria Focșani sunt salarii foarte mari

„Din păcate, PNL și USR Vrancea, prin intermediul unor comunicate de presă, s-au arătat deranjate de faptul că funcționarii și-au ”permis” să își ceară public, în cadrul unui protest spontan, în stradă, drepturile pe care reprezentanții acestor partide în mod conștient și deliberat le-au încălcat”, consideră funcționarii.

Bugetul orașului Focșani nu a putut fi aprobat în Consiliul Local din cauza bătăliei politice între primarul Cristi Misăilă, de la PSD, şi majoritatea PNL-USR-PLUS.

Comentarii