Costurile pentru refacerea infrastructurii, inclusiv a celei subterane, în zona Eroilor, unde s-a surpat terenul din cauza lucrărilor la metrou, vor fi decontate de constructor, informează Mediafax.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), Alexandru Ichim, a precizat că, deocamdată, costurile sociale, pentru cei care locuiesc în cartierele Drumul Taberei şi Militari şi care sunt afectaţi de blocaje în trafic, nu pot fi estimate.
„Cu siguranţă, constructorul va acoperi toate costurile necesare refacerii infrastructurii în zonă, care presupun punere în siguranţă a carosabilului, consolidarea peretelui subteran din imediata apropiere a celor două imobile, pentru a nu exista risc de prăbuşire a acestora, şi refacerea infrastructurii subterane pe partea de reţele edilitare, pentru că au fost afectate o reţea de apă şi una de canalizare. Deci costurile vor fi decontate de constructor”, a precizat purtătorul de cuvânt al PMB.
Acesta a mai spus că deocamdată prioritare sunt măsurile de siguranţă şi pentru fluidizarea traficului.
În acest sens, luni după-amiază, reprezentanţii PMB şi cei de la Brigada Rutieră se reunesc pentru a face o evaluare a traficului şi pentru a decide dacă se impun măsuri suplimentare pentru fluidizarea traficului.
Problemele pe bulevardul Eroilor şi pe bulevardul Eroilor Sanitari din București au apărut sâmbătă, când terenul s-a surpat din cauza lucrărilor făcute pentru extinderea magistralei de metrou, existând riscul de prăbuşire a şoselei. Incidentul a fost semnalat de firma care face lucrări de modernizare şi extindere la metrou, iar circulația în zonă – unde se află mai multe vile – a fost închisă.
Primăria Capitalei a anunţat, duminică, că restricţiile de circulaţie în zona Eroilor vor fi menţinute pentru cel puţin 30 de zile.
De asemenea, Ichim a precizat că 14 locatari din zona Eroilor şi-au părăsit locuinţele, întrucât există „risc asupra structurii de rezistenţă” a imobilului în care locuiesc.
„Există 14 persoane cărora li s-a pus în vedere faptul că din cauza tasării terenului există un potenţial risc asupra structurii de rezistenţă a clădirii. Patru din acele persoane au apelat la o formă de ajutor pusă la dispoziţie de constructor, în sensul că au fost cazate la hotel, iar restul de zece persoane au optat pentru varianta cazării la rude”, a spus Ichim.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) București a precizat, sâmbătă, că în condiţiile în care reprezentanţii constructorului nu au putut preciza dacă este vorba despre o problemă punctuală sau despre una „mai amplă în subteran”, nu se poate „garanta siguranţa locatarilor din zonă”.
Constructorul secţiunii Râul Doamnei – Eroilor este Asocierea Astaldi (Italia) – FCC Construccion (Spania) – Delta ACM (Romania) – AB Construct (România).