15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiProcesul sexual împotriva lui Harvey Weinstein: Modelul Gigi Hadid propusă ca jurat.

Procesul sexual împotriva lui Harvey Weinstein: Modelul Gigi Hadid propusă ca jurat.

Producătorul hollywoodian, Harvey Weinstein, s-a prezentat în instanța din New York, olog, dar cu un zâmbet pe față, săptămâna trecută, vineri, 10 ianuarie 2020, în cea de-a patra zi de proces, pentru a lua parte la selecția juriului din cadrul acuzațiilor ce i se aduc.
 
SHOW LA SOSIREA LUI WEINSTEIN


 
În ciuda faptului că se confruntă cu închisoare pe viață dacă este condamnat, mogulul dizgrațiat a apărut într-o dispoziție jovială când a sosit la Curtea Penală din Manhattan. Totuși, acesta nu părea că se simte tocmai bine, folosind un cărucior, și îndreptându-se cu grijă pe treptele tribunalului.
Un grup de femei, pictate cu negru la ochi sau purtând măști din dantelă neagră, demonstrau, ca într-un film de groază, regizat cu țipete și mișcări coordonate. 
Weinstein a avut parte de o răsturnare de situație șocantă, atunci când avocatul său, Arthur Aidala, a invocat o procedură juridică fără precedent, cerând judecătorului James Burke, să interzică presei să scrie despre selecția juriului.
 
Judecătorul, furios, a respins cererea și a catalogat-o drept o încercare „ilegală” a echipei de apărare a lui Harvey Weinstein de a efectua selecția juriului în spatele ușilor închise.
 

NUME MARI PE LISTA JURAȚILOR

GIGI HADID – MODEL

Modelul Gigi Hadid este unul dintre potențialii jurați pentru procesul împotriva lui Weinstein, aflat în curs de desfășurare în New York.
În timp ce avocații lui Weinstein și acuzații săi continuă să selecteze din peste o sută de jurați candidați, Hadid a fost văzută în lungul șir de potențiali jurați în sala de judecată din Manhattan, luni dimineață, 13 ianuarie 2020.
Șezând în boxa juriului, Hadid i-a spus lui James Burke, judecătorul, că l-a cunoscut pe inculpat și că o cunoaște pe Salma Hayek, o actriță care l-a acuzat pe Weinstein de hărțuire sexuală și agresiune când i-a mustrat avansurile. De asemenea, Hadid este prietenă cu Cara Delevingne, care a denunțat și ea în public hărțuirea sexuală a lui Weinstein și a vorbit despre mișcarea #MeToo.

Când judecătorul Burke a întrebat-o pe Hadid dacă ar putea fi un jurat imparțial, ea a spus: „Cred că sunt în continuare capabilă să păstrez o minte deschisă asupra faptelor”.

ACUZAȚIILE

Weinstein, în vârstă de 67 de ani, este acuzat la New York că a violat o femeie într-o cameră de hotel în 2013, și a executat forțat un act sexual asupra lui Mimi Haleyi în 2006 – acuzații pentru care acesta a pledat nevinovat.

Weinstein a pledat nevinovat pentru cinci acuzații care includ violarea unei femei în 2013 și obligarea unei alte femei să se angajeze în conduită sexuală orală în 2006. Cea mai gravă acuzație este agresiunea sexuală prădătoare, care are o condamnare maximă la viață.

În Los Angeles, Weinstein este acuzat că ar fi violat o femeie și a agresat sexual pe alta, în incidente separate, în două zile consecutive în februarie 2013, a declarat procurorul districtului. Una dintre femei, identificată doar ca Jane Doe 1, a declarat pentru NBC News că a colaborat cu autoritățile timp de doi ani.
“Ea este recunoscătoare pentru munca lor colectivă, care a dus la aceste acuzații penale împotriva lui Weinstein”, a declarat avocatul Dave Ring. “Ține la intimitatea sa, dar va face tot ceea ce este necesar pentru a obține dreptate, pentru ceea ce Weinstein i-a făcut în 2013”.
Femeia susține că a participat la un festival de film pe 17 februarie 2013, unde s-a aflat și Weinstein. Ea susține că Weinstein i-a bătut la ușă după ce s-a întors la hotelul ei, și i-a vorbit scurt în interiorul camerei. Apoi, Weinstein ar fi violat-o, potrivit declarației avocatului său.
“Credem că dovezile vor arăta că inculpatul și-a folosit puterea și influența pentru a avea acces la victimele sale și apoi pentru a comite infracțiuni violente împotriva lor”, a declarat procurorul de district Jackie Lacey, adăugând că procurorii recomandau cauțiunea să fie stabilită la 5 milioane de dolari.
 

Cele mai citite

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...
Ultima oră
Pe aceeași temă