Procedură de infringement pentru România lansată de Comisia Europeană

România și alte 23 de state, printre care și Marea Britanie, nu s-au încadrat în termenul limită pentru aplicarea noilor reguli comunitare privind conținutul audiovizual.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 23.11.2020 - 15:18

Termenul limită pentru transpunerea Directivei în legislația națională a fost 19 septembrie 2020 și doar Danemarca, Olanda, Suedia și Ungaria s-au conformat și s-au încadrat în cele 21 de luni puse la dispoziție de forul european.

Noile reguli ale Uniunii Europene privind conținutul audiovizual au ca obiectiv, printre altele, crearea unui cadru potrivit pentru era digitală, care să ducă la un peisaj audiovizual mai sigur, corect şi divers. Astfel se consolidează protecția publicului, în special a minorilor, și se promovează diversitatea culturală în presa audiovizuală.

Comisia Europeană a trimis scrisori de atenţionare către Belgia, Bulgaria, Cehia, Germania, Estonia, Irlanda, Grecia, Spania, Franţa, Croaţia, Italia, Cipru, Letonia, Lituania, Luxembourg, Malta, Austria, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia, Finlanda şi Marea Britanie, cerându-le să furnizeze informaţii suplimentare iar statele vizate au 2 luni la dispoziție pentru a răspunde.

Comentarii