11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPrimăria Arad, amendată cu 20.000 de lei

Primăria Arad, amendată cu 20.000 de lei

“Inspectoratul de Stat în Construcţii a constatat că hala proaspăt renovată a Pieţei Mihai Viteazu a fost dată în folosinţă fără a fi efectuată recepţia lucrărilor şi fără ca acestea să fie finalizate, sancţionând beneficiarul cu amendă”, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de USR Arad, care conţine şi documentele emise în acest caz de Inspectoratul de Stat în Construcţii.

Potrivit sursei citate, în cursul lunii ianuarie, filiala locală USR a fost sesizată despre faptul că apa s-a infiltrat prin tavanul halei “peste comercianţi şi clienţi în proximitatea corpurilor de iluminat, punându-i în real pericol”.

USR a sesizat problema la Inspectoratul de Stat în Construcţii , care a sancţionat beneficiarul lucrărilor, adică Primăria Arad, cu amendă de 20.000 de lei.

“Am decis să transmitem mai departe această problemă celor abilitaţi să controleze modul în care s-au efectuat lucrările din piaţă, deoarece nu este normal ca apa să pătrundă printr-un acoperiş nou, iar cei responsabili de defecţiuni trebuie să le remedieze. Sper ca această întâmplare să fie o excepţie, ca autorităţile să înţeleagă că siguranţa cetăţenilor nu este opţională, că regulile trebuie respectate pentru binele oamenilor”, se mai arată în comunicat.

Referitor la această situaţie, reprezentanţii Primăriei Arad au precizat că vor emite ulterior un punct de vedere.

Primăria Arad a mai fost amendată de către inspectorii în costrucţii, cu 1.000 de lei, tot în urma unei sesizări depuse de USR. La finalul anului trecut, inspectorii au constat că administraţia locală a amplasat în centrul oraşului un monument fără a deţine autorizaţia de construire. Este vorba de lucrarea ”Arad 1918”, realizată din metal de către elevi ai Colegiului de Arte ”Sabin Drăgoi”, în urma unei finanţări primite de la municipalitate. Primăria a depus documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei în 16 noiembrie 2018, dar aceasta nu fusese emisă la timp pentru dezvelirea monumentului cu ocazia Centenarului.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă