Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Preşedinţia română a Consiliului UE a obţinut acordul provizoriu pentru două propuneri de regulament

Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene a obţinut acordul provizoriu, în urma discuţiilor cu Parlamentul European, pentru două propuneri de regulamente care vor asigura interoperabilitatea sistemelor de informaţii europene, anunţă Ministerul Afacerilor Interne.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.02.2019 - 18:43

Conform sursei citate, acest lucru va conduce la eficientizarea activităţii autorităţilor naţionale competente, prin facilitarea identificării corecte a persoanelor şi combaterea fraudelor pe teritoriul Statelor Membre.

Cele două propuneri de regulamente vor introduce următoarele componente ale interoperabilităţii între sistemele de informaţii UE:

Portalul european de căutare, care ar permite autorităţilor competente să interogheze simultan mai multe sisteme de informaţii ale UE.

Un serviciu comun de comparare a datelor biometrice, care ar permite căutarea şi compararea datelor biometrice din mai multe sisteme.
Registrul comun de date de identitate, care va conţine date cu caracter personal ale resortisanţilor din ţările terţe, disponibile în sistemele de informaţii ale UE.

Un soft de detectare a identităţilor multiple, care va verifica dacă datele de identitate căutate există în alte sisteme conectate, pentru a permite detectarea identităţilor multiple legate de acelaşi set de date biometrice.

„Noile reglementări nu modifică drepturile de acces la sistemele de informaţii UE, astfel cum se prevede în cadrul juridic relevant pentru fiecare sistem european de informaţii. Interoperabilitatea sistemelor de informaţii la nivelul Uniunii Europene este una dintre priorităţile asumate de Ministerul Afacerilor Interne din România pentru perioada în care ţara noastră deţine Preşedinţia Consiliului UE. Acordul preliminar va fi prezentat, în numele Consiliului, ambasadorilor UE pentru confirmare”, mai precizează Ministerul Afacerilor Interne.

Comentarii