Președintele și premierul deschid un tronson de 16 km din Autostrada 7

Jumătate din varianta ocolitoare a municipiului Bacău va fi dată miercuri în folosință în prezența lui Klaus Iohannis și Ludovic Orban.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 02.12.2020 - 09:16

O porțiune de 16 km din cei 31 km ai variantei de ocolire a municipiului Bacău, parte a Autostrăzii A7 din zona Moldovei, va fi deschisă circulației miercuri, la ora 13.00, după o ceremonie la care vor participa președintele României și primul ministru.

Șantierul porțiunii de Autostradă a fost vizitat în 20 noiembrie de Lucian Bode, ministrul Transporturilor, oficialul primind asigurări din partea constructorului că segmentul de 16 km va fi dat în folosință cel târziu pe 3 decembrie, mai repede decât este stabilit prin contractul de execuție.

Tronsonul inaugurat miercuri avea în urmă cu un an un stadiu de execuție de doar 27% iar finanțarea asigurată din surse guvernamentale i-a determinat pe constructori să lucreze în ritm alert și să finalizeze înainte de termen jumătate din varianta de ocolire a municipiului Bacău.

„Guvernul PNL a asigurat finanțarea acestui proiect, dovadă fiind situația plăților. Astfel, din noiembrie 2019 până în prezent au fost efectuate plăți în cuantum de 467 milioane lei, comparativ cu plata a 126,714 milioane lei în intervalul ianuarie –octombrie 2019.”, a explicat Lucian Bode care a fost volumul finanțărilor investiției.

În luna septembrie au fost deschiși traficului 7,3 km, legătura rutieră de la sud de Bacău dintre DN 2 și DN 11 iar Ministerul Transporturilor dă asigurări că întreaga variantă de ocolire a municipiului Bacău va fi operaționalizată înainte de ianuarie 2020, termenul limită din contractul de execuție.

Comentarii