12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPreședintele și premierul deschid un tronson de 16 km din Autostrada 7

Președintele și premierul deschid un tronson de 16 km din Autostrada 7

O porțiune de 16 km din cei 31 km ai variantei de ocolire a municipiului Bacău, parte a Autostrăzii A7 din zona Moldovei, va fi deschisă circulației miercuri, la ora 13.00, după o ceremonie la care vor participa președintele României și primul ministru.

Șantierul porțiunii de Autostradă a fost vizitat în 20 noiembrie de Lucian Bode, ministrul Transporturilor, oficialul primind asigurări din partea constructorului că segmentul de 16 km va fi dat în folosință cel târziu pe 3 decembrie, mai repede decât este stabilit prin contractul de execuție.

Tronsonul inaugurat miercuri avea în urmă cu un an un stadiu de execuție de doar 27% iar finanțarea asigurată din surse guvernamentale i-a determinat pe constructori să lucreze în ritm alert și să finalizeze înainte de termen jumătate din varianta de ocolire a municipiului Bacău.

„Guvernul PNL a asigurat finanțarea acestui proiect, dovadă fiind situația plăților. Astfel, din noiembrie 2019 până în prezent au fost efectuate plăți în cuantum de 467 milioane lei, comparativ cu plata a 126,714 milioane lei în intervalul ianuarie –octombrie 2019.”, a explicat Lucian Bode care a fost volumul finanțărilor investiției.

În luna septembrie au fost deschiși traficului 7,3 km, legătura rutieră de la sud de Bacău dintre DN 2 și DN 11 iar Ministerul Transporturilor dă asigurări că întreaga variantă de ocolire a municipiului Bacău va fi operaționalizată înainte de ianuarie 2020, termenul limită din contractul de execuție.

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă