Premierul Cîțu: „Vom participa la nunți, botezuri, când ne vom vaccina”

Premierul României Florin Cîțu a anunțat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că vineri, când va avea loc comitetul interministerial se va discuta despre organizarea de evenimente private și publice cu participarea persoanelor vaccinate.

Share

Bianca Ion 0 comentarii

05.05.2021 - 16:42

Veștile sunt oprimiste pentru cuplurile care își doresc să se căsătorească și nu au reușit de mai bine de un an să organizeze evenimentul, ca urmare a restricțiilor impuse de pandemia COVID-19.

Vaccinarea continuă, iar posibilitatea de a ne întoarce la normalitate va depinde de numărul persoane vaccinate. Florin Cîțu a declarat că o mare parte din restricții vor fi ridicate în viitor pentru cei vaccinați:

„Există un mod de a motiva populația, fiecare țară are un mod de a motiva populația. Dacă Germania e ok să aibă beneficii pentru persoanele vaccinate cred că putem să fim și noi ok. Faptul că lumea se vaccinează, cred ca e normal din punctul meu de vedere, ca o parte din restricții să fie ridicate pentru cei care se vaccinează", a spus premierul.

 

Premierul României consideră că oamenii vor continua să prezinte interes pentru imunizare, întrucât toți ne dorim să revenim la normalitate cât mai rapid:

 
„Nu e nevoie să vină Guvernul să împingă lumea de la spate, această vaccinare e un bun public, avem doze, avem centre, începând din acest weekend ne putem vaccina fără programare doar cu buletinul și în centrele în care avem Moderna și Pfizer. Se deschide și maratonul vaccinării, nu e nicio scuză să nu ne vaccinăm", a adăugat Cîțu.

Premierul a spus că va fi prezent la maratonul vaccinării din București, că va merge si la companii, și la centre, ca să ajute campania.

Se iau în calcul evenimentele private și revenirea la birou

„Cel mai bun stimulent pentru a revigora vaccinarea este revenirea la normalitate, viața fără mască. Nu cred ca e nevoie de alte stimulente. Am oferit companiilor în România centre de vaccinare în companii va fi încă o propunere ca în birouri dacă toate persoanele sunt vaccinate să nu se mai poarte mască. Vom vedea ce spun cei de la MS, MAI. Cred că se poate face asta, de la 1 iunie.

Cred că dorința de a reveni la normalitate e mare.

Am discutat cu organizatorii de evenimente, au fost de acord că vor să le facă doar cu persoane vaccinate. Toată lumea ne-a prezentat evenimentul pilot din Spania unde au fost persoane vaccinate Asta e tendința.

Vom participa la nunți, botezuri, când ne vom vaccina", a mai explicat premierul.

Propunerile vor urma să fie discutate vineri.

 

Citește totul despre:

Comentarii