Prefectul de Arad a dispus măsuri suplimentare de ordine publică în urma uciderii omului de afaceri

Prefectul judeţului Arad, Toth Csaba, a dispus suplimentarea măsurilor de ordine publică, după explozia unei maşini care a ucis un cunoscut om de afaceri din Arad - Ioan Crișan.

Share

Romania libera 0 comentarii

Actualizat: 30.05.2021 - 14:12

Prefectul a subliniat că în acest caz a fost vorba de o moarte violentă posibil provocată de o bombă, care ar fi putut fi acţionată şi de la distanţă, fiind deci o bombă acționată prin telecomandă.

Măsurile suplimentare au fost luate în condiţiile în care arădenii ar putea fi îngrijoraţi cu privire la faptul că persoanele responsabile de provocarea exploziei sunt în libertate.

„Consider că în primul şi în primul rând mesajul care trebuie să vină din partea noastră, a autorităţilor, este unul de calm. Cetăţenii municipiului şi judeţului Arad pot să stea liniştiţi, am luat toate măsurile de ordine publică. În această situaţie, zic eu, ciudată, pentru că infracţiuni s-au mai întâmplat, dar infracţiuni de o gravitate asemănătoare nu a mai avut parte municipiul Arad. Există efective de poliţie şi jandarmerie în patrulare, există, pe lângă activităţile normale, şi activităţi suplimentare pentru a menţine ordinea publică", a declarat, duminică, prefectul Toth Csaba.

El a spus că anchetatorii au mers „pe o pistă de moarte violentă, de incendiu provocat".

„Anchetatorii lucrează la mai multe piste, au fost efectuate activităţi specifice de anchetă, cercetarea la faţa locului, audieri de martori, au fost identificate piste de anchetă, dar nu am cunoştinţă despre identificarea unor persoane direct responsabile de această faptă", a declarat prefectul.

Bărbatul care a decedat, sâmbătă dimineaţă, după ce i-a explodat maşina în parcarea unui supermarket din Arad, este un cunoscut om de afaceri local, Ioan Crişan. Maşina omului de afaceri ar fi explodat sâmbătă dimineață, când el a vrut să plece. 

Citește și: Mașina care a făcut explozie la Arad ar fi avut la bord o bombă cu telecomandă 

Moarte suspectă a unui om de afaceri arădean incendiat în propria mașină 

Comentarii