10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPrecizări importante pentru elevii care susțin Evaluarea Națională și Bacalaureatul

Precizări importante pentru elevii care susțin Evaluarea Națională și Bacalaureatul

Ministerul Educației și Cercetării vine cu precizări în ceea ce privește cele două runde de examene, Evaluarea Națională și Bacalaureat, la care se adaugă două sesiuni speciale pentru anumite categorii de elevi. Este vorba de absolvenții de Gimnaziu ori de Liceu care fie au temperatură mai mare de 37,3 grade, fie sunt bolnavi, izolați la domiciliu ori în carantină la data desfășurării probelor primelor sesiuni.

Elevii care se tem că trec de proba la Limba Română dar nu sunt lăsați să intre în sălile de curs la proba de matematică (Evaluarea Națională) ori probele impuse de programă sau la liberă alegere (Bacalaureat) primesc asigurări că nu vor pierde examenul deja parcurs.

“La etapa specială organizată pentru Evaluarea Naţională sau pentru Bacalaureat, la această etapă probele se recunosc dacă cumva elevul a participat la una dintre ele. Dacă deja a susţinut prima probă de limba şi literatura română pe 15 iunie la Evaluarea Naţională şi la proba de matematică să spunem că are 37,3 grade şi este recomandat să meargă la medicul de familie pentru a vedea care este problema medicală, în momentul în care participă la etapa specială nu mai este nevoie să dea şi proba de limba română. Nu putem să supunem copiii la o altă probă, dacă deja au realizat-o în etapa anterioară”, a explicat Monica Anisie la Digi24.

Programul sesiunilor speciale a fost fixat astfel încât elevii să aibă șanse egale atunci când fac opțiunile pentru licee ori se înscriu pentru a intra la facultate. “Elevii care vor participa la a doua etapă a Evaluării Naţionale nu sunt prejudiciaţi în niciun fel cu privire la admiterea la liceu. Am făcut calendarul în aşa fel încât aceştia să aibă şanse egale cu cei care participă în etapa care începe în 15 iunie.”, a spus doamna ministru.

Inițial Ministerul Educației și Cercetării nu a avut în vedere organizarea unei sesiuni speciale și pentru elevii de clasa a XII-a care nu erau primiți în sălile de examen din motive medicale ori legate de obligativitatea izolării/carantinării. Lovit de un val justificat de proteste din partea elevilor și părinților, Ministerul Educației și Cercetării a eliminat situațiile discriminatorii și a introdus și pentru Bacalaureat o sesiune specială.

 

Cele mai citite

Ramzan Kadîrov se antrenează într-o sală de fitness după ce s-a anunțat că e pe moarte

Omul forte din Cecenia, Ramzan Kadîrov, a publicat un videoclip în care arată cum se antrenează într-o sală de fitness, într-o aparentă intenţie de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...
Ultima oră
Pe aceeași temă