10.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPopulaţia, avertizată prin RO-Alert despre incendiul de la un centru Remat din...

Populaţia, avertizată prin RO-Alert despre incendiul de la un centru Remat din Ilfov

Întrucât norul de fum se îndreaptă spre Bucureşti, oamenii sunt sfătuiţi să rămână în incinte şi să închidă geamurile. De asemenea, Centrul Infotrafic atenţionează şoferii care circulă prin zonă să conducă prudent şi să ia în calcul că traficul rutier poate fi oprit dacă fumul va ajunge pe suprafaţa carosabilă.

“Incendiu depozit Remat în comuna Afumaţi/Ilfov cu degajări mari de fum, norul de fum se îndreaptă în direcţia mun. Bucureşti. Pentru asigurarea protecţiei, rămâneţi pe cât posibil în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor. DSU-IGSU”, se arată în mesajul transmis prin sistemul RO-Alert.

La rândul său, Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că în judeţul Ilfov, la intersecţia Şos. de Centură cu Şos. Bucureşti-Urziceni, are loc un incendiu la un remat auto, care se manifestă cu flacără deschisă şi degajări mari de fum, fiind afectată o suprafaţă de aproximativ 600 – 1.000 mp. Există posibilităţi de propagare la alte materiale combustibile, posibil cu reducerea vizibilităţii din cauza fumului.

Şoferii sunt sfătuiţi să ruleze cu prudenţă în zonă şi să ia în calcul că traficul rutier poate fi oprit dacă fumul va ajunge pe suprafaţa carosabilă.

Un incendiu puternic a izbucnit, marţi, la un centru de colectare-reciclare autoturisme din Voluntari, în zona şoseşei de centură a Capitalei. ISU Bucureşti-Ilfov intervine cu zece autospeciale, întrucât focul se manifestă pe 1.000 de metri pătraţi, la o stivă de autoturisme, şi este pericol de extindere.
 
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, un incendiu a izbucnit la un punct de colectare-reciclare autoturisme în Voluntari, pe şoseaua de centură.
 
Focul se manifestă pe 1.000 de metri pătraţi, la o stivă de autoturisme.
 
De asemenea, este pericol de extindere la spaţii de depozitare şi utilaje.
 
Iniţial, şase autospeciale ale ISU Bucureşti-Ilfov au intervenit la locul incendiului, însă ulterior au mai fost trimise patru autospeciale, întrucât focul s-ar putea propaga la o hală metalică din vecinătate. Se lucreaz’ pentru protejarea vecinătăţilor.
 
În total, au fost alertate 18 autospeciale, dintre care unele sunt în dispozitiv, altele în deplasare. La incendiu acţionează şi 3 autospeciale de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii Voluntari.
 
Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov spun că nu sunt înregistrate persoane rănite.
 
Totodată, nu au fost identificaţi hidranţi în zonă, astfel că pompierii vor alimenta de la centre comerciale din zonă.

Cele mai citite

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...
Ultima oră
Pe aceeași temă