15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPloiești: tăieri de 25% din salariile angajaților Primăriei. Cu excepția edilului Dobre

Ploiești: tăieri de 25% din salariile angajaților Primăriei. Cu excepția edilului Dobre

Primăria Ploieștiului a intrat oficial în austeritate: după ce, în ședințele de consiliu, a amenințat în mod repetat cu reduceri substanțiale de salariu, edilul Adrian Dobre a tăiat toate sporurile angajaților instituției, sub motivul slabei performanțe în atragerea fondurilor europene. Tăierile, care reprezintă 25% din salariu, nu s-au aplicat, însă, primarului Dobre – în calitate de șef, Adrian Dobre și-a păstrat veniturile salariale neatinse, tăindu-le doar pe cele ale colegilor lui.

Înțelegem de aici că primarul își evaluează activitatea ca fiind foarte bună și că nu-și reproșează că la preluarea mandatului său a pus pe linie moartă sau a dat afară exact funcționarii specializați pe accesarea fondurilor europene – cu rezultate care s-au văzut în pragul iernii trecute, când, fără subsidiile indirecte rezultate din fondurile UE, primăria s-a trezit în cod roșu de faliment.

Ploieștenii au fost, atunci, pe punctul să rămână fără încălzire, transport public și servicii de salubritate. În fața acestui fapt, primarul a cerut consiliului local acceptul pentru demararea unui împrumut de 50 milioane euro și alocarea, în regim de urgență, a unui milion de lei din fondul municipal de investiții.

Primarul se laudă, însă, cu Parcul Municipal din oraș, pe care-l prezintă ca marea realizare din timpul mandatului său. Și în acest caz Adrian Dobre uită să precizeze că inaugurarea parcului s-a făcut înainte să devină primar, respectiv în mai 2016, și că, după ce și-a preluat mandatul, a blocat angajările pentru mentenanța parcului, răstimp în care parcul s-a părăginit: iarba a invadat aleile, bateriile performante ale instalațiilor de irigații au ieșit din uz, iar pompele de apă și jocurile de lumini de la fântâna arteziană s-au stricat.

Viceprimarul Cristian Ganea l-a acționat în judecată pe Adrian Dobre: „Primăria Ploiești e în prag de colaps. Pe vasul care se scufundă, căpitanul Adrian Dobre și-a păstrat pentru sine barca de lux ca să se salveze, respectiv și-a păstrat salariul întreg. Înțeleg că are o părere superlativă despre prestația sa ca primar – dar tot ar trebui să-i sune dubios. Dacă facem economie la buget, trebuie să ne sacrificăm cu toți.”

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...
Ultima oră
Pe aceeași temă