16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPlanul de deratizare și dezinsecție al Bucureștiului a fost adoptat

Planul de deratizare și dezinsecție al Bucureștiului a fost adoptat

Decizia vine în condițiile în care deja există întârzieri față de perioada în care ar fi trebuit să se facă tratamentele preventive pentru combaterea țânțarilor și căpușelor.

Amendamentul introdus de Nicușor Dan a primit 51 de voturi „pentru”.

Programul Unitar de Acțiune, care stabilește numărul de tratamente și locurile în care se aplică, urma să fie aprobat de Consiliul General din data de 26 aprilie. Ordinea de zi nu a fost aprobată atunci, astfel încât dezbaterea a fost amânată.

Deși este în procedură de dizolvare, activitatea de dezinsecție și deratizaere ar urma să fie prestată și anul acesta de Compania Municipală Eco Igienizare, căreia i-a fost delegat serviciul în 2019.

Nicușor Dan a explicat întârzierea prin faptul că o anexă inițială referitoare la bugetul operațiunilor de deratizare și dezinsecție a fost propusă de Compania Eco Igienizare. După ce s-a votat bugetul Capitalei, edilul a transmis companiei să se încadreze în buget. Pentru că nu a făcut-o, bugetul a fost refăcut de Direcția de specialitate din cadrul Primăriei, în forma votată miercuri.

Bugetul pentru tratamentele de combatere a insectelor și șobolanilor pentru acest an este de circa 38 de milioane de lei.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă