9 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPintea: Vom face plângere penală în cazul salonului de înfrumuseţare din mall-ul...

Pintea: Vom face plângere penală în cazul salonului de înfrumuseţare din mall-ul din Capitală

“Ministerul poate face foarte multe. Ministerul este autoritate. Cred că, uneori, ne-am obişnuit să nu respectăm autoritatea sau poate nu s-a dorit a fi respectată autoritatea. Pe mine, personal, nu mă interesează ce spune firma. Eu spun că am nişte reguli. Ministerul Sănătăţii a creat un cadru legal pe care această societate nu îl respectă. Prin urmare, Ministerul Sănătăţii, prin DSP Bucureşti, a informat conducerea mall-ului că există o societate în incintă care îşi desfăşoară activitatea fără autorizaţie. Nu cred că într-un contract comercial nu există o clauză “dacă nu eşti legal poţi funcţiona”. Nu cred. Vom aştepta răspunsul şi, bineînţeles, vom face plângere penală. Asta este clar”, a declarat, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Ea a spus că, deşi salonul de înfrumuseţare ar fi trebuit să îşi suspende activitatea, acesta continuă să funcţioneze ilegal.

“Inclusiv din Ministerul Sănătăţii a sunat cineva şi s-a programat. Prin urmare, astăzi, măsurile vor fi foarte drastice. Nu e nevoie de o hotărâre judecătorească pentru a obţine o suspendare sau o închidere de activitate. Firma avea activitatea suspendată din luna septembrie (2018 -n.r). Avea un plan de conformare cu nişte neconformităţi care trebuiau rezolvate într-un interval de timp, putând însă să funcţioneze ulterior, dar în alte condiţii şi nu cu act medical efectiv”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii a confirmat totodată că, în timpul controlului făcut de inspectorii DSP Bucureşti, s-a constatat că mai multe produse medicale aveau termenul de valabilitate expirat.

În urma unor controale efectuate de DSP Bucureşti a fost descoperit un cabinet de înfrumuseţare care funcţionează într-un mall din Capitală şi care oferea inclusiv servicii medicale de injectare cu botox şi acid hialuronic.

Cele mai citite

Astrele conspiră pentru rămânerea lui Nicușor Dan / Șansa plutește-n aer, dar lipsește un Dudu Georgescu

Se pare că toate astrele conspiră pentru rămânerea lui Nicușor Dan în fotoliul de primar general. Altfel nu se explică bătălia oarbă pentru căutarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă