Este aceeași primărie, condusă de PSD-istul Daniel Florea, care a organizat zilele sectorului plătind artiștii cu sute de mii de euro.
Sunt 6 contracte “puse la bătaie”, fiecare dintre ele vizând anumite parcuri, dar toate ofertele trebuie depuse între 15 și 18 februarie, au un termen de execuție de 14 luni, de la semnarea contractului, iar punctajul financiar contează în proporție de 70%, 15% este termenul de execuție și încă 15% reprezintă perioada de garanție.
„Lucrări de reamenajare și modernizare parcuri și locuri de joacă, amenajare locuri de joacă și de recreere” este titlul anunțurilor din SICAP. Vizate sunt parcurile Eroilor, Romniceanu, Pecineaga, Ferentari, Toma Ionescu, Bacău, Sirenelor, Prundului, Elefterie, Dunavăț, Ion Creangă. Practic, toate parcurile din sector.
Societatea menționată a fost înființată încă din 2010 și se ocupă cu lucrările edilitare în S5.
Din parc în parc, până la construirea unui minioraș
Daniel Florea este primarul care a venit cu proiectele de cea mai mare anvergură dintre toate sectoarele din București. De departe, cel mai mare este Antiaeriană – Bucharest Centenary Project, cel mai mare proiect de dezvoltare urbană din tot sud-estul Europei, potrivit analizei Băncii Mondiale. Va fi dezvoltat pe 110 hectare, cu o investiție minimă de 2 miliarde de euro. Proiectul a fost prezentat și la târgul Expo Real din München și presupune construcția a 25.000 de locuinţe în zonă, din care, pentru primele 14.760, PS5 are bani asiguraţi de la Guvern. Alte 10.000 de locuinţe ar urma să fie construite în parteneriat public-privat, potrivit anunţului primarului Florea.
Noul cartier va fi dezvoltat în trei etape: elaborarea planurilor urbanistice și lansarea concursurilor internaționale de soluții pentru dezvoltarea urbanistică (în execuție); demararea lucrărilor finanţate din fonduri publice, pentru care sectorul 5 are deja finanţarea guvernamentală aprobată pentru construirea a 14.760 de unităţi locative, construirea unei maternităţi, construirea unei săli polivalente şi a unui bazin olimpic de înot. Pe data de 02.10.2018 a fost predat terenul către Agenţia Naţională de Locuinţe, pentru demararea construirii primelor opt blocuri; ultima etapă va fi implementată concomitent cu cea de-a doua şi presupune demararea investiţiilor în parteneriat public-privat pentru construirea a minimum 10.000 de unităţi locative, construirea de facilităţi pentru birouri şi afaceri, construirea de facilităţi publice şi zone de recreere.
Cartierul lansat de autorităţi va avea un bulevard – Bulevardul Centenarului, care va completa inelul median al centrului orașului București şi va avea peste 6.800 de apartamente.
Va fi construită şi o zonă cu clădiri de birouri cu o suprafaţă de 300.000 mp, unde vor lucra peste 28.000 de angajaţi. Pe o suprafaţă de 6,5 hectare vor fi construite locuințe ANL, iar pe alte 15,8 hectare locuințe individuale şi colective. Proiectul mai cuprinde şi o piaţă de 176.000 mp, cu o zonă pietonală de 37.000 de mp. De asemenea, va mai fi construită şi o sală polivalentă cu o capacitate de 5.500 de locuri.
Pe lângă miniorașul din Ferentari și pe lângă parcuri, Florea are în plan să se mai ocupe și de drumuri. Astfel, acesta a anunțat că va construi un nou drum, de 4 benzi și 7,4 km, pe traseul liniei ferate dezafectate Progresu-Cotroceni; va începe închiderea inelului median de circulație al Capitalei, prin construirea unui drum de 4 benzi între Strada Brașov și Șoseaua Alexandriei, lucrare pe care o continuă împreună cu Primăria Municipiului București până la joncțiunea cu Strada Luică.