Așteptată cu sufletul la gură mai ales de hotelierii de pe Litoral și din stațiunile dragi românilor în timpul concediilor estivale, redeschiderea restaurantelor de la 1 iulie pare să rămână doar un vis neîmplinit pentru cei din industria ospitalității.
„1 iulie este o dată la care ne uităm, dar este o dată la care n-am ajuns și trebuie să treacă și de această evaluare din această săptămână. Nu este îmbucurător ce s-a întâmplat săptămâna trecută, cazurile s-au înmulțit, au trecut de 300 în fiecare zi. Nu pot să promit absolut nimic. Trebuie și românii să înțeleagă că trebuie să respecte regulile ca să putem să ne menținem într-un ritm de relaxare al măsurilor. Dacă se menţin lucrurile astea, nu cred că vom avea verde de la Ministerul Sănătăţii pentru a avea o nouă relaxare a măsurilor, ci vom mai aştepta, probabil două săptămâni, să vedem ce se întâmplă”, a spus Virgil Popescu într-o intervenție televizată la Digi24.
Ministrul Economiei știe prin ce greutăți financiare trec proprietarii de restaurante, închise încă din data de 15 martie, dar consideră că sănătatea populației și evitarea înmulțirii cazurilor de COVID-19 sunt prioritare.
”Suntem îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă şi nu vrem să avem un val doi mai devreme decât sfârşitul anului, dacă va fi acest val doi. Adică nu vrem să avem un val doi creat de către noi prin faptul că nu respectăm regulile. Fac un apel la români să respecte regulile, pentru că respectând regulile automat relaxarea va continua şi vom avea şi restaurante deschise, şi spectacole, şi cinematografe.”, a completat Virgil Popescu.