Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

PE cere protecţie pentru homosexuali, transsexuali şi intersexuali

Plenul Parlamentului European a aprobat joi la Strasbourg două rezoluţii care solicită mai multe politici de combatere a discriminării şi de protecţie a homosexualilor, transsexualilor şi intersexualilor, transmite agenţia EFE, citată de Agerpres.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.02.2019 - 17:41

Într-un prim text despre persoanele LGBTI, eurodeputaţii afirmă că au remarcat în ultimii ani ''o involuţie în Uniunea Europeană în respectarea egalităţii de gen, care afectează direct persoanele LGBTI'' şi prin urmare cer Comisiei Europene să se angajeze în combaterea acestei situaţii.

Concret, textul adoptat cere să se aprobe un nou document strategic pentru promovarea egalităţii în cazul persoanelor LGBTI, mai ales în ceea ce priveşte sănătatea şi educaţia, şi ''condamnă cu tărie tratamentele şi intervenţiile chirurgicale de normalizare sexuală''.

Se solicită de asemenea Comisiei Europene să continue campaniile de comunicare şi de ''sensibilizare'' a opiniei publice faţă de persoanele LGBTI.

Invocând Convenţia ONU cu privire la drepturile copilului, una dintre rezoluţiile votate de Parlamentul European ''invită statele membre să asigure depatologizarea persoanelor intersexuale''.

Pe de altă parte, executivului comunitar şi statelor membre li se mai cere ''să sprijine organizaţiile care acţionează pentru eliminarea stigmatizării persoanelor intersexuale'' şi ''să majoreze finanţarea acordată organizaţiilor societăţii civile care se ocupă de persoanele intersexuale''.

Comentarii

loading...