Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Papa Francisc a promovat ideea iertării în tradiţionala rugăciune Angelus

Papa Francisc a utilizat tradiţionala rugăciune Angelus, miercuri, pentru a încuraja miile de credincioşi reuniţi în Piaţa Sfântul Petru din Vatican să ierte, chiar dacă acest lucru nu este întotdeauna uşor de realizat, informează DPA.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.12.2018 - 18:08

"Iertarea... creează comunităţi, aduce linişte şi pace", a declarat suveranul pontif în faţa mulţimii reunite la Vatican. El s-a folosit de această ocazie şi pentru a mulţumi credincioşilor din Roma şi din lumea întreagă care i-au transmis felicitări şi urări de Crăciun. Apoi, papa a cerut iertare unora dintre ei: "Nu voi putea să răspund tuturor".

Papa Francisc a oficiat rugăciunea Angelus la ora prânzului (11:00 GMT), pe care a încheiat-o cu o binecuvântare adresată mulţimii reunite în Piaţa Sfântul Petru şi tuturor catolicilor din lume.

Această ceremonie de Sfântul Ştefan a avut loc la o zi după ce suveranul pontif a lansat un apel global la "fraternitate" în tradiţionalul mesaj "Urbi et Orbi" ("Către oraş şi lume") rostit în cadrul binecuvântării sale de Crăciun.

Mesajul "Urbi et Orbi" este rostit cu ocazia Crăciunului şi a Paştelui, dar şi după alegerile papale, şi oferă iertarea păcatelor, atât pentru cei prezenţi la ceremonie, cât şi pentru cei care o urmăresc la radio sau la televizor.

Rugăciunea Angelus este rostită în mod tradiţional de trei ori pe zi de catolici, la orele 06:00, 12:00 şi 18:00, şi este însoţită de sunetele clopotelor din bisericile creştine.

Comentarii

loading...