OMS: Numărul cazurilor de infectări cu COVID-19 s-a dublat

Numărul de noi cazuri de COVID-19 raportate săptămânal aproape s-a dublat la nivel global în ultimele două luni, a declarat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Share

Rl online 0 comentarii

16.04.2021 - 13:08

"Cazurile şi decesele continuă să crească la un nivel îngrijorător", a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferinţă de presă axată pe Papua Noua Guinee şi regiunea Pacificului de Vest.

El a declarat că este foarte îngrijorat de posibilitatea unei epidemii mai mari în Papua Noua Guinee şi este vital ca ţara să primească mai multe vaccinuri anti-COVID19 cât mai curând posibil, scrie Agerpres.

Papua Noua Guinee a raportat peste 9.300 de cazuri de COVID-19 şi 82 de decese.

"Deşi aceste cifre sunt în continuare mai mici decât în alte ţări, creşterea este puternică, iar OMS este foarte îngrijorată de posibilitatea unei epidemii mult mai mari", a spus şeful OMS.

Ministrul Sănătăţii din Papua Noua Guinee, Jelta Wong, a declarat că este o provocare continuă ca locuitorii ţării să fie determinaţi să poarte măşti şi să li se înlăture neîncrederea în legătură cu această boală, ceea ce complică eforturile de vaccinare.

Oficialii OMS au declarat că trei echipe medicale de urgenţă au sosit în Papua Noua Guinee săptămâna aceasta din Australia, Statele Unite şi Germania.

"Situaţia este extrem de dificilă în acest moment", a spus Takeshi Kasai, directorul regional al OMS pentru Pacificul de Vest, în legătură cu situaţia din Papua Noua Guinee.

Comentarii