10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiOMS l-a onorat azi pe medicul erou Cătălin Denciu

OMS l-a onorat azi pe medicul erou Cătălin Denciu

Gestul a venit pentru modul în care a reacționat pentru a-și salva pacienții din incendiul izbucnit în spital.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus, în cadrul Adunării Generale a OMS, că medicul Cătălin Denciu a dat dovadă de curaj atunci când a sărit în foc pentru a-și salva pacienții după incendiul izbucnit la ATI, în Spitalul din Piatra Neamț, în 14 noiembrie 2020.

OMS l-a onorat pe medicul erou al României pentru „serviciul, sacrificiul și exemplul” pe care le-a dat.

„Îl vom onora cu un premiu pentru serviciul adus, sacrificiul și exemplu oferit. Acestea sunt doar câteva exemple, dar sunt milioane de povești despre curaj, suferință, disperare, lupte și triumf”, a declarat șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Șeful OMS a amintit și de alte cadre medicale care au dus lupte cumplite cu pandemia, în ultima perioadă.

Un incendiu violent a izbucnit, în 14 noiembrie 2020, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ. 10 oameni au murit, iar medicul Cătălin Denciu, care era de gardă, a sărit în foc să îşi salveze pacienţii şi a fost rănit grav, fiind transportat, pentru îngrijiri medicale, la un spital din Belgia.

Medicul Cătălin Denciu a fost declarat „Eroul Anului 2020” în Belgia, a anunţat, la începutul lunii aprilie 2021, directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge, în timpul unei vizite la Palatul Cotroceni.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă