20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiOdihnească-se în pace! Mihai Constantinescu a murit

Odihnească-se în pace! Mihai Constantinescu a murit

Mihai Constantinescu, unul dintre cei mai iubiţi cântăreți români, a murit, astăzi, la 73 de ani. Artistul a murit la Spitalul Floreasca, din Capitală, din cauza unui stop cardio-respirator. Interpretul era în comă din luna mai.

Mihai Constantinescu s-a născut în Bucureşti, pe 4 ianuarie 1946. A absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti şi Şcoala Populară de Artă. A cântat de mic în corul de copii al Radiodifuziunii, iar în anul 1964 a intrat în grupul Mondial.

De-a lungul carierei, Mihai Constantinescu a scos peste 20 albume de muzică uşoară şi a compus pentru zeci de solişti, printre care Corina Chiriac, Mirabela Dauer sau Anastasia Lazariuc.

Mihai Constantinescu a dat viaţă şi celebrului “Scăpărici”, din filmul “Maria, Mirabela”.

În 2002, a primit Diploma de Onoare din partea Ministerului Culturii şi Cultelor. În acelaşi an, Editura Muzicală i-a lansat un caiet de cântece selectate dintre şlagărele lansate în trei decenii de activitate.

Mihai Constantinescu a cochetat şi cu politica. În 2008, susţinut de Partidul Ecologist, cântăreţul a candidat fără succes pentru un post de senator. În același an, Mihai Constantinescu a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş. Iar acum doi ani, a fost operat pe cord din nou.

Cele mai citite

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...
Ultima oră
Pe aceeași temă