Oana Petrescu, numită director general al Blue Air

Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportaţi, a anunţat luni numirea Oanei Petrescu în funcţia de director general, potrivit unui comunicat al companiei.

Share

Rl online 0 comentarii

06.05.2019 - 12:10

Aceasta îi urmează lui Marius Puiu care, din septembrie 2018 a ocupat funcţia de şef interimar. El va rămâne în continuare în cadrul Blue Air.

"A fost o adevărată onoare şi plăcere să mă aflu la cârma acestei companii. Blue Air este în cel mai bun moment să continue ascensiunea alături de Oana Petrescu şi de noua echipă de management", afirmă el.

Oana Petrescu s-a alăturat echipei Blue Air în ianuarie 2018, ca director financiar interimar şi turnaround manager. Are 28 de ani de experienţă în finanţe, IT şi management comercial, cu rezultate excepţionale în creşterea performanţelor operaţionale şi financiare ale companiilor pentru care a lucrat. Anterior, Oana Petrescu a fost partener de audit, risc advisory şi consultanţă la Arthur Andersen, Ernst & Young, şi respectiv Deloitte şi vicepreşedinte executiv la Banca Comercială Română după privatizare.

Ca nou director general al Blue Air, Oana Petrescu va avea ca prioritate îndeplinirea viziunii companiei, de a deveni lider în rândul companiilor aeriene din Europa Centrală şi de Est, cu un model de business bazat pe reducerea complexităţii.

"Blue Air are foarte multe oportunităţi, iar pentru a creste performanţele noastre comerciale şi operaţionale vom adopta un model de business adaptat pieţei actuale, respectiv Low Cost - Low Complexity. Am încredere în echipa de profesionişti a Blue Air şi sunt sigură că împreună vom îmbunătăţi semnificativ atât comunicarea cu pasagerii noştri, cât şi experienţa acestora pe aeroport şi în zbor", spune Oana Petrescu.

Numirea recentă a Oanei Petrescu încheie procesul de organizare a echipei de conducere a Blue Air, formată acum din: Carsten Schaeffer (Chief Commercial Officer),  Dana Popescu (Chief Financial Officer), Cristian Buciu (Chief Operations Officer), Aurelian Bobei (Chief Technical Officer).

Blue Air operează zboruri din decembrie 2004. În cei 14 ani de activitate, compania a transportat peste 26 de milioane de pasageri, dintre care aproape 6 milioane în anul 2018. Cu o echipă de 1.300 de angajaţi, Blue Air operează rute în Belgia, Cipru, Danemarca, Franţa, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Norvegia, Marea Britanie, Portugalia, România, Suedia şi Spania.

Comentarii