Tronsonul Rasnov-Cristian al autostrazii Ploiesti-Brasov A3, inaugurat in data de 17 decembrie 2020, judetul Brasov, in data de 7 februarie 2021. Inquam Photos / Alex Nicodim

O nouă autostradă din România are machetă. Ce orașe va lega

Compania de Drumuri anunță că a fost realizată macheta autostrăzii Ploiești-Buzău. Cu ajutorul acesteia, vor fi luate deciziile următoare privind exproprierile și rezolvarea problemelor de pe teren.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

16.02.2021 - 20:56

Reprezentanții Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au anunțat pe Facebook că specialiștii au realizat macheta sectorului de autostrada Ploiești - Buzău. Cu ajutorul machetei, vor fi luate deciziile finale privind realizarea proiectului, au precizat cei de la CNAIR.

„Prestatorul a realizat modelarea interactivă 3D pentru Autostrada Ploiești - Buzău. Aceasta are ca scop prezentarea și vizualizarea soluțiilor proiectate precum și asigurarea unui nivel ridicat al preciziei privind suprafața de teren necesară a fi expropriată, lucrările de artă proiectate, precum și soluțiile de consolidare necesare. În unele cazuri modelarea 3D poate conduce la clarificarea constructibilității soluțiilor propuse, iar aceasta va fi utilizată în cadrul etapei de avizare a documentației aferente Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Ploiești – Buzău”, au anunțat reprezentanții CNAIR.

Autostrada Ploieşti la Buzău va avea aproximativ 63 de kilometri. Conform planului, lucrarea ar putea fi deschisă la mijlocul acestui an, va ține doi ani și va costa peste 12 milioane de lei. Șoseaua va fi un sector din viitoarea autostradă A7, Ploiești-Pașcani-Siret, care va lega Capitala de Moldova.

 

Comentarii