19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiO femeie a murit sărind de la et. 6, locuința fiind cuprinsă...

O femeie a murit sărind de la et. 6, locuința fiind cuprinsă de flăcări. Pompierii nu au avut scară!

Decesul acesteia a fost declarat după o oră de manevre de resuscitare. Incendiul violent, cu flacără deschisă și degajare de fum, a pornit în jurul orei 9:15, într-un bloc de 7 etaje de pe Bulevardul Mamaia.  

Victima care a sărit de la etajul 6 avea 57 de ani și a fost cuprinsă de panică, după ce pompierii s-au prezentat la fața locului fără scară pentru a o putea evacua din locuință.

În urma săriturii, aceasta a intrat în stop cardio-respirator, iar în ciuda tuturor manevrelor de resuscitare, echipajele de intervenţie alfate la fața locului au confirmat decesul.

Zece echipaje de intervenţie ISU şi SAJ s-au aflat la fața locului.

Ulterior, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea din Constanţa a transmis poziţia sa oficială cu privire la intervenţia de la incendiul soldat cu moartea unei femei.

„Referitor la incendiul produs în această dimineaţă în municipiul Constanţa, care s-a manifestat într-un apartament situat la etajul 6 al unui bloc de locuinţe, facem următoarele precizări:

• Apelul la numărul unic de urgenţă 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanţa la ora 09.14.  

• La ora 09.15 au fost alertate simultan următoarele echipaje: 1 ambulanţă SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere şi 1 autoscară.  

• Ambulanţa SMURD tip B2 şi cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanţa Oraş, care se află la aproximativ 2 km faţă de locul producerii incendiului. Primul echipaj care a ajuns la locul intervenţiei a fost ambulanţa SMURD tip B2, la ora 09.21.  

• Având în vedere că la Detaşamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanţa Oraş nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detaşamentului de Pompieri Palas.  

• Autoscara a ajuns la locul intervenţiei la ora 09.27, distanţa parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25.  

• Forţele aflate la locul intervenţiei în momentul sosirii autoscării erau 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanţă SMURD tip B, precum şi 2 ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.  

• La nivelul judeţului Constanţa există 3 autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competenţă, astfel: Cernavodă, Medgidia şi Constanţa.“ 

 

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă