Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Numărul de locuri de muncă neocupate a fost în ultimul trimestru al anului trecut mai mic

Numărul mediu anual de locuri de muncă vacante din economie, un indicator al deficitului de forţă de muncă la nivel naţional, a scăzut în ultimul trimestru al anului trecut cu 4.900 faţă de trimestrul anterior, până la 58.800, arată datele publicate marţi de INS.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.02.2019 - 10:15

Comparativ cu acelaşi trimestru al anului 2017, rata locurilor de muncă vacante a crescut cu 0,07 puncte procentuale, iar numărul locurilor de muncă vacante a crescut cu 4.100.

În trimestrul al patrulea din 2018, cele mai mari rate ale locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în alte activităţi de servicii (3,35%), în administraţia publică (2,86%) şi în sănătate şi asistenţă socială (2%).

În industria prelucrătoare s-a concentrat circa o pătrime din numărul total al locurilor de muncă vacante (14.900 locuri vacante), iar rata a luat valoarea de 1,26%, potrivit INS.

Sectorul bugetar a însumat circa 29% din numărul total al locurilor de muncă vacante.

”Astfel, 7.900 locuri vacante se regăsesc în administraţia publică, 6.800 locuri vacante în sănătate şi asistenţă socială, respectiv 2.600 locuri vacante în învăţământ”, se arată în comunicat.

La polul opus, cele mai mici valori atât ale ratei, cât şi ale numărului locurilor de muncă vacante s-au regăsit în industria extractivă (0,15%, respectiv 100 locuri vacante), potrivit INS.

Comentarii