Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: AFP

Noi reguli pentru cei care vor să se „prăjească” la soare

Prelungirea stării de alertă vine la pachet cu o serie de măsuri impuse de Ministerul Sănătății pentru turiștii care aleg marea ca destinație ori merg la plajele de pe malurile lacurilor și apelor curgătoare.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 17.06.2020 - 09:27

Regulile de distanțare socială pentru cei care merg la plajă sunt incluse în planul de măsuri gândit de Guvern pentru perioada 17 iunie – 16 iulie. Cearșafurile ori sezlongurile nu se vor mai amplasa unul lângă altul iar distanța minimă obligatorie între persoane ce nu fac parte dintr-o familie este de 2 metri.

„Accesul pe plaja neamenajată să va face în mod liber, cu respectarea regulilor de distanțare fizică. Utilizarea plajei se va face cu menţinerea unei distanţe de cel puţin 2 m între persoane în orice moment, cu excepția membrilor aceleiaşi familii.”, propune Guvernul.

Suprafața sectorului/subsectorului de plajă amenajată folosită pentru închirierea șezlongurilor și umbrelelor în suport fix să fie de maximum 70% din suprafața totală închiriată, diferența reprezentând-o zona destinată plajei pe nisip. La dimensionare nu se vor lua în calcul spaţiile destinate amplasării altor dotări de pe plajă.

„Se propune ca accesul persoanelor pe suprafețele de plaje amenajate cu şezlonguri să se realizeze doar cu asigurarea obligatorie de şezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între şezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite şi cu respectarea normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri, al ministrului sănătății şi al ministrului mediului, apelor şi pădurilor. Aceleaşi reguli de distanţare fizică se aplică şi pentru suprafaţa de 30% fără şezlonguri.”, este soluția găsită de Ministerul Sănătății pentru evitarea apariției de noi cazuri de infectare în rândul persoanelor care merg la plajă.

Comentarii