12.8 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiNissan nu mai vrea acelaşi preşedinte ca la Renault

Nissan nu mai vrea acelaşi preşedinte ca la Renault

Renault şi cel mai mare acţionar al său – statul francez – fac presiuni pentru ca Jean-Dominique Senard să preia funcţia de preşedinte al producătorului auto nipon, susţine FT.

Senard a fost numit în ianuarie preşedinte al al producătorului auto francez şi se aşteaptă să fie numit şi preşedinte al board-ului Nissan, datorită participaţiei de 43% deţinută de Renault. Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drept de vot la grupul francez.

Renault şi Nissan nu au comentat informaţiile.

În 19 noiembrie, Carlos Ghosn, în vârstă de 64 de ani, a fost pus sub acuzare în Japonia pentru că ar fi omis să declare autorităţilor bursiere venituri de aproximativ 5 miliarde de yeni (38 de milioane de euro/44 de miliarde de dolari) realizate timp de cinci ani, în perioada 2010 – 2015.

Recent, Comitetul de guvernanţă al Nissan a confirmat într-un comunicat că a discutat separarea între funcţiile operaţionale şi cele de supervizare. Până în martie, Comitetul va face recomandări board-ului Nissan privind întărirea guvernanţei şi modul de numire, inclusiv compensaţiile salariale şi selectarea preşedintelui.

În prezent, alianţa regrupează zece mărci de automobile (printre care Dacia, Lada, Samsung Motors, Alpine, Infiniti, Datsun etc.) cu 470.000 de salariaţi şi 122 de uzine pe toate continentele.

Cele mai citite

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

Tesla reduce prețurile unor modele în Europa, după ce a anunțat reduceri și în SUA

Tesla reduce prețurile unor modele în Germania și în alte țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, a declarat duminică un purtător de cuvânt,...
Ultima oră
Pe aceeași temă