Foto: INQUAM PHOTOS

Nicușor Dan a găsit soluția pentru 50.000 locuri de parcare în București

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, vrea ca înaintea ridicării mașinilor parcate pe domeniul public să adune mai întâi rablele abandonate ce ocupă de ani de zile locuri de parcare.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 29.11.2020 - 09:36

Nicușor Dan a găsit soluția pentru mai bine de 50.000 locuri de parcare în București. Potrivit unei inventarieri a administrațiilor sectoarelor, acesta este numărul de mașini abandonate de ani de zile în parcările dintre blocuri.

„În opinia mea, nu este corect în momentul ăsta să penalizezi oamenii, mai puţin pe cei care parchează flagrant, pe treceri de pietoni, în staţii de autobuz, troleibuz. Trebuie să rezolvăm în mod sistematic problema asta a transportului public, împreună cu parcările. Deci, mai puţin cazurile flagrante, nu sunt pentru penalizarea conducătorilor auto.”, a spus sâmbătă Nicușor Dan în contextul promulgării legii care dă posibilitatea Poliției Locale să ridice mașinile parcate pe domeniul public.

Primarul general al Capitalei recunoaște că în acest moment problema transportului și a parcărilor în București este una uriașă și că, pe bună dreptate, oamenii folosesc mașinile pentru că nu au încredere în transportul public.

„Este un efort pe care autoritatea trebuie să-l facă: să facă contracte cu mari deţinători de parcări, cum sunt hipermarketurile care stau mult timp, mare parte din ele nefolosite, să găsească locuri alternative către care să direcţioneze maşinile care sunt parcate pe prima bandă, în felul asta să dea linie unică pentru transportul public şi să crească viteza de deplasare a acestor.”, a adăugat Nicușor Dan.

Edilul estimează că este nevoie de cel puțin doi ani pentru rezolvarea problemei transportului public și a parcărilor din București și abia după acestea vor fi fost puse la punct se poate trece la ridicarea mașinilor parcate pe trotuare și alte spații publice.

Comentarii