Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Nelu Tătaru: Am ajuns ciuma Europei

Nelu Tătaru, ministrul sănătății, este convins că doar o supra-populare a secțiilor de terapie intensivă îi va face pe români să respecte regulile de prevenție.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 22.07.2020 - 14:57

Nelu Tătaru nu crede că România va reveni curând la starea de urgență dar este sigur că starea de alertă se va menține atâta vreme cât nu sunt semne că numărul de noi cazuri începe să scadă.

“În acest moment nu avem perspectiva unei stări de urgenţă, dar starea de alertă se va menţine atâta timp cât vom reuşi să gestionăm şi vom vedea că mergem pe acea pantă descendentă. Noi, ca sistem medical, suntem cei care tratăm indiferent că vin doi, că vin 20 sau că vin 200 bolnavi. La un moment dat poate ajungem la acea supra-populare a terapiilor intensive care va însemna un semnal de alarmă.”, a spus Nelu Tătaru, citat de News.ro , după o vizită făcută astăzi la Târgu Mureș.

Ministrul Sănătății vrea ca oamenii să înțeleagă că România nu este o țară izolată și că înmulțirea îmbolnăvirilor va face ca din ce în ce mai multe țări din Uniunea Europeană să impună restricții de călătorie ori să ne interzică accesul.

“Atâta timp cât avem aceste curente negaţioniste, cât avem acea bagatelizare a celor trei, patru luni pe care le-am trecut împreună şi în care toată lumea a respectat nişte reguli, va fi destul de greu. Trăim un moment dificil. Dacă era să fim numai noi, spuneam că suntem subiectivi. Dar când ne uităm în toată Europa şi în toată lumea nu avem cum să fim subiectivi. Alţii sunt obiectivi cu noi şi aţi văzut că au nişte reguli pe care ni le-au impus. Stăm, strigăm că am ajuns ciuma Europei. Cum am ajuns ciuma Europei? Nerespectând nişte reguli sau instigând să nu respectăm nişte reguli.”, a fost tranșant Nelu Tătaru.

Comentarii